SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Yunanistan'dan Türkiye'ye zorla gönderildiler

Yunanistan'dan Türkiye'ye zorla gönderildiler

01 Aralık 2019 Pazar - 10:41




Yunan hudut askerlerince darbedildikten sonra Türkiye'ye zorla gönderildiklerini öne süren düzensiz göçmenler tedavi edildi.





Alınan bilgiye göre, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı  hudut birliği askerleri, askeri yasak bölgede yaptıkları kontrollerde aralarında  darbedilmiş kişilerin de bulunduğu düzensiz göçmenleri yakaladı.

Yasa dışı yollarla geçtikleri Yunanistan'da yakalanan düzensiz  göçmenler, Yunan güvenlik güçlerince dövülerek Türkiye tarafına bırakıldıklarını  iddia etti.
 
Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'nde tedavi edilen göçmenler,  İl Göç İdaresine gönderildi.



 
Vücutlarında darp izleri olan düzensiz göçmenler, yaşadıklarını  tercüman aracılığıyla anlattı.
 
"Türkiye çok iyi, merhametli, teşekkür ederim"
 



İran uyruklu Balen Muhammed Zilan (23), bir süre Türkiye'de kaldıktan  sonra Meriç Nehri üzerinden Yunanistan'a geçtiğini söyledi.
 
Yunanistan polisince yakalandığını belirten Zilan, "Yunanistan'da bizi  dövdüler. Ellerimi bıçakla kestiler. Yaralı halde geri gönderdiler. Türkiye bize  yardım etti, tedavimi yaptılar. Türkiye çok iyi, merhametli, teşekkür ederim."  dedi.
 
Afganistan uyruklu Rehber Yusufi de (33) eşiyle birlikte İsveç'e  gitmek için yola çıktığını belirterek, "Yunanistan'a geçiş yaptık. Orada eşime ve  bana kötü davrandılar. 5 Yunan polisi beni 2 saat demir sopalarla dövdü. Kolum  kırıldı, sırtımda ve bacaklarımda morluklar oluştu. Beni bu halde geri  gönderdiler. Türkiye'ye şükranlarımı sunuyorum burada bize çok iyi davrandılar,  tedavimi oldum. Yunanistan yaptıklarının karşılığını bir gün görecek."  ifadelerini kullandı.



 
Mısır uyruklu Ahmed Mehdi (15) ise Avrupa'ya gitmek için Yunanistan'a  geçtiğini anlattı.
 
Yunan polisince yakalandığını dile getiren Mehdi, "İnsan  kaçakçılarıyla Yunanistan'da yürüyorduk. Yunan polisi gelince kaçarken yere  düştüm, yerde vurmaya başladılar. Demir sopalarla vurdular, bacağım kırıldı."  diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap