SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Yolculara robotlu corona virüs bilgilendirmesi

Yolculara robotlu corona virüs bilgilendirmesi

09 Haziran 2020 Salı - 14:29




İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda geçtiğimiz yıl hizmete giren ‘Aerobot’, uçuşların yeniden başlaması ile yolcu bilgilendirme hizmetine başladı. Corona virüs hakkında uyarılarda bulunan robota yolcular yoğun ilgi gösterdi.





İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanında ‘Aerobot” dönemi ikinci kez başladı. Geçtiğimiz yıl terminal içinde yolculara bilgilendirme yapmak amacıyla hizmete alınan Aerobot, uçuşların yeniden başlamasıyla birlikte coronavirüs hakkında uyarılarda bulunuyor. 1 Haziran’da uçuşların yeniden başlaması ile birlikte terminal içinde görevine yeniden başlayan Aerobot, İç Hatlar Giden Yolcu bölümünde hem havalimanında coronavirüs ile ilgili alınan önlemleri anlatıyor hem de uçuşlarla ilgili bilgi ve yönlendirmede bulunuyor.
 
Aerobot ayrıca çocukları eğlendirmek için çeşitli animasyonları da barındırıyor. Coronavirüs salgını sonrasında dünyada otomasyonda artış beklendiği için geliştirmeye açık bir platform olan Aerobot’un yeni yazılımlarla birçok alanda kullanılması öngörülüyor. Tek şarjla sekiz saat çalışabilen robotun boyu karşısındaki kişiye göre uzayıp kısalabiliyor. Aerobot ayrıca yolculara coronavirüse karşı uyarılarda da bulunuyor. Sesli ve gerektiğinde operatör müdahalesiyle de kontrol edilebilen Aerobot, havalimanına gelen yolcuların ilgisini çekiyor.
 
“GÜZEL OLMUŞ BEĞENDİK”
 
Robotla ilgilenen bir çocuk, “Robotu güzel buldum. Ona sevdiğimi söyledim. Bana bagajlarla ilgili bir şeyler söyledi” dedi. Yolculardan Gülcan Öztürk, “Güzel ve sosyal mesafeye dikkat etmemiz konusunda aynı zamanda uyarıyor. Güzel olmuş beğendik. Nasılsın diye sordum o da cevap verdi.” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap