SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Yeşilırmak’ın sevimli misafirleri! Bu tür ilk kez görüldü

Yeşilırmak’ın sevimli misafirleri! Bu tür ilk kez görüldü

11 Temmuz 2022 Pazartesi - 15:54




Afrika'dan Anadolu'ya binlerce kilometre uçarak göç eden ak pelikanlar Amasya’nın Taşova ilçesinden geçen Yeşilırmak’ı mesken tuttu. 50’ye yakın sayıdaki pelikan sürüsü ilçede ilk defa görüldü.





Afrika'dan Anadolu'ya binlerce kilometre uçarak göç eden ak pelikanlar Amasya'nın Taşova ilçesinden geçen Yeşilırmak'ı mesken tuttu.

50'ye yakın sayıdaki pelikan sürüsü ilçede ilk defa görüldü.

 

Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, “Yaklaşık 1,5 aydan beri ilçemizde ilginç bir kuş türü ile karşı karşıyayız. Ak pelikan olarak bilinen pelikan türü kuşlarımız Yeşilırmak Nehri'nin farklı bölgelerinde, kenarlarında buralarda konakladılar. Hakikaten bizim için ilginç” dedi


Sevimli kuşların ilçelerinde konaklamasından memnun olduklarını anlatan Öztürk, “Kuşlarımızın sayılarının 50’ye yakın olduğunu tahmin ediyoruz. Bu büyük bir rakam aslında. Pelikanın sürüler halinde 50 tane hareketli bir alan içerisinde göçüyor olmaları ciddi bir rakamı da ifade ediyor” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap