SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Yazlıkları Çıkarın 'Pastırma sıcakları' geliyor

Yazlıkları Çıkarın 'Pastırma sıcakları' geliyor

20 Ekim 2023 Cuma - 21:47




Sıcaklıklarının yurt genelinde artacağı, yağışlı günlerin bugün itibarıyla yurdu terk edeceği belirtildi.





Ekim ayında bazı günler “pastırma sıcakları geldi galiba” dedirtse de bu günlerin halk takvimine göre zamanı kasım ayına denk geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Ekim'e ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Hava sıcaklıklarının yurt genelinde artacağı, yağışlı günlerin bugün itibarıyla yurdu terk edeceği ve sıcaklıkların 6 derece birden artması bekleniyor.

Son değerlendirmelere göre, yurdun güney kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara'da güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.

6 DERECE BİRDEN ARTACAK




Hava sıcaklıklarının yurt genelinde artacağı, yağışlı sistemin bugün itibarıyla yurdu terk edeceği, yurdun doğusunda mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

PASTIRMA SICAKLARI NEDİR?




Pastırma yazı, genellikle sonbahar mevsiminin sonundaki (ekim ayının sonundan kasım ayının ortasına kadar) güneşli, hava sıcaklığının mevsime göre yüksek olduğu günler için kullanılan bir ifadedir. Pastırma yazı, kutuplardan gelen alçak bir soğuk hava kütlesinin hareketsizleşerek sıcak bir yüksek basınç merkezi oluşturması sonucu ortaya çıkar.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap