SON DAKİKA


Foto Galeri > Ününü tüm dünyaya duyuran Türkiye'nin en zengin köyü: Bozburun

Ününü tüm dünyaya duyuran Türkiye'nin en zengin köyü: Bozburun

12 Mayıs 2020 Salı - 13:09

Ege'nin gizli hazinelerinden biri olan Bozburun, Marmaris sınırları içerisinde yer alan şirin bir tatil beldesi. 10'dan fazla antik kenti bünyesinde bulunduran küçük köy aynı zamanda Türkiye'nin en zengin köyü.

1 / 7 Ününü tüm dünyaya duyuran Türkiye'nin en zengin köyü: Bozburun

Tertemiz havası, akvaryum gibi denizi ve huzur veren sessizliği ile görenleri kendisine hayran bırakan tatil köyü Bozburun aynı zamanda Türkiye'nin en zengin köyü.

2 / 7 Ününü tüm dünyaya duyuran Türkiye'nin en zengin köyü: Bozburun

Ülkemizin en eski yerleşim yerlerinden biri konumunda olan Bozburun'un geçmişi dört bin yıl öncesine dayanmakta. Karia halkı tarafından MÖ 2000'li yıllarda Larymna olarak adlandırılan Bozburun'da yaşayanlara da Kum halkı denilmiş.

3 / 7 Ününü tüm dünyaya duyuran Türkiye'nin en zengin köyü: Bozburun

Başta Bybassos, Hygassos, Syrna, Amos ve Kasara olmak üzere Bozburun Yarımadası'nda 10 antik kent bulunmaktadır. Bozburun Yarımadası'nın merkez yerleşimi olan Bozburun ise teknecilerin yıllardır gözdesi.

4 / 7 Ününü tüm dünyaya duyuran Türkiye'nin en zengin köyü: Bozburun

Bozburun, yörede, otelcilikle ön plana çıkmış durumda. Bozburun Yat Kulübü, Sabrina's Haus, Karia Bel ve Miamai öne çıkan butik otel konseptleri olarak göze çarpıyor. Bozburun, eski bir balıkçı köyü.

5 / 7 Ününü tüm dünyaya duyuran Türkiye'nin en zengin köyü: Bozburun

Ege'nin cennet köşesi olarak adlandırılan Bozburun gulet yapımı ile de adından söz ettirmektedir. Ülkemizin önde gelen gulet imalat ve işletmecisi olan Bozburun'un ünü dünyaya da yayılmış durumda.

6 / 7 Ününü tüm dünyaya duyuran Türkiye'nin en zengin köyü: Bozburun

Dünyanın en büyük ahşap yelkenlisi olması beklenen Dream Symphony isimli tekne dahi Bozburun'da inşa ediliyor, boyuysa bir buçuk futbol sahası uzunluğunda... Tekneciliği iyi bilen Bozburunlular ayrıca liman işletmeciliğinden de anlıyorlar.

7 / 7 Ününü tüm dünyaya duyuran Türkiye'nin en zengin köyü: Bozburun

Dışarıdan köylerini ziyarete gelen teknelerin tamir ve bakımlarını da yapabiliyorlar yani mesleklerini geliştirmiş ve köylerini bu vesileyle kalkındırıyorlar, bu bağlamda Bozburun, Türkiye'nin en varlıklı köylerinden biri olmuş zamanla. Aynı zamanda yazarların ve müzisyenlerin de yerleştikleri bir yer olarak son yıllarda ismini duyuruyor çünkü sakinlikte bir dünya markası sayılabilir.





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap