SON DAKİKA



Haber > Yaşam > UNICEF, İngiltere'de yoksul çocuklara yardım yapacak

UNICEF, İngiltere'de yoksul çocuklara yardım yapacak

17 Aralık 2020 Perşembe - 17:25




UNICEF, Londra'nın Southwark bölgesindeki ihtiyaç sahibi çocuklara ve ailelerine yardım edilmesi için School Food Matters adlı yardım kuruşuşuna 25 bin sterlin (260 bin TL) bağış yapacağını duyurdu.





Sky News'in haberine göre, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), School Food Matters adlı yardım kuruluşuna 25 bin sterlin (260 bin TL) bağış yapacağını duyurdu. 

Bağışlanan bu parayı, 2 haftalık Noel tatili boyunca Londra'nın Southwark bölgesinde ihtiyacı olan çocuklar ve ailelerine kahvaltı kutusu sağlamak için kullanacak.

Noel tatili boyunca toplam 10 kahvaltı için yeterli gıda bulunacağı belirtilen kurulardan 18 bin tane dağıtılacak. 

Yiyecek dağıtım firması Abel&Cole ise kutulara eklenmek üzere 1,2 ton meyve ve 4 bin 500 sterlinlik (47 bin TL) sebze sağlayacak.

İşçi Parti'li Rayner: UNICEF'in devreye girmesi utanç verici"

TRT'nin aktardığı habere göre yardım İngiltere'de tartışma yarattı.


Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nden Angela Rayner, hükümeti eleştirerek, "UNICEF'in ülkemizin aç çocuklarını doyurmak için devreye girmesi utanç verici ve Boris Johnson ve Rishi Sunak utanmalı" dedi. 

Dünyanın en zengin ülkelerinden biri olduklarını belirten Rayner, "Çocuklarımız, savaş bölgelerinde ve doğal afetlerde faaliyet gösteren insani yardım kuruluşlarına güvenmek zorunda kalmamalı” dedi.

UNICEF İngiltere Sorumlusu Anna Kettley, kararın, İngiltere'deki ilk acil müdahalesi olduğunu söyledi.

Öte yandan Gıda Vakfı, mayıs ayında ülkedeki çocukların yüzde 17'si olan 2,4 milyon çocuğun yemek yiyebilecekleri garantisi olmayan evlerde yaşadığını göstermişti.

Ekim ayında ise 900 binden fazla çocuk okul yemeği için kayıt yaptırmıştı. 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap