SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Tunceli’de ‘Boğaziçi’ gerginliği

Tunceli’de ‘Boğaziçi’ gerginliği

08 Şubat 2021 Pazartesi - 16:59




Tunceli’de Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek vermek amacıyla Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından kent merkezinde basın açıklaması yapılmak istendi.





Tunceli Sanat Sokağı’nda, siyasi parti ve sendika temsilcilerinden oluşan grup, öğle saatlerinde, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemlere destek vermek amacıyla bir araya geldi.

Tunceli Valiliği’nce İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun corona virüsü tedbirleri kapsamında alınan eylem ve etkinlik yasağı nedeniyle polis ekipleri, açıklamak yapmak isteyen gruba izin vermedi. Yaşanan gerginliğin ardından grup, Kamu Emekçileri Sendikası önünde açıklama yaptı.

“HER TÜRLÜ BASKI SON BULSUN”

İktidarın ve yandaşlarının her türlü etkinlik serbest olduğunu belirten Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklama yapan Hıdır Kaya, “İktidar ve yandaşlarının kendilerinin yaptığı her türlü kongre, afiş, pankart ve etkinlik serbest iken demokratik muhalefeti susturmak için yapılan bu yasaklara sessiz kalmayacağımızı belirtmek istiyoruz. Biz aşağıda imzası bulunan kurumlar, geçmişte olduğu gibi bugün de, hukuka aykırı tüm işlem ve eylemlerin karşısındayız” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap