SON DAKİKA



Haber > Yaşam > TSK'da yeni dönem başladı

TSK'da yeni dönem başladı

01 Şubat 2020 Cumartesi - 12:12




Milli Savunma Bakanlığınca bir süredir yürütülen çalışmanın tamamlanmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinde yeni bir uygulama hayata geçti.





Milli Savunma Bakanlığınca bir süredir yürütülen çalışmanın tamamlanmasının ardından Türk Silahlı  Kuvvetlerinde yeni bir uygulama hayata geçti. Diğer ordular ve yurt dışındaki  örnekleri dikkate alınarak detaylıca yapılan çalışma sonrasında "karacılar",  harici kıyafet olarak adlandırılan resmi üniforma ile şapka yerine bere, Hava  Kuvvetleri Komutanlığı personeli ise "kayık kep" kullanmaya başladı. Yeni  uygulama Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in NATO Avrupa Müttefik  Kuvvetler Komutanı Orgeneral Tod Wolters'i karşıladığı törende de dikkat çekti.
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler  Komutanı Orgeneral Tod Wolters ile perşembe günü bir araya gelmiş, konuk komutanı Genelkurmay Karargahı'nda törenle karşılamıştı. Törende, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler'in üniformasındaki bir  detay dikkati çekti. Daha önceki törenlerde şapka takan Orgeneral Güler'in, bu  törende bere kullandığı görüldü.
 
Türk Silahlı Kuvvetlerinde resmi  üniformada bere kullanımı, yeni başlayan uygulamanın sonucu hayata geçen bir  değişiklik. Milli Savunma Bakanlığınca uzun süredir devam eden çalışmanın ardından  artık "karacılar", bazı törenler dışında, "harici kıyafet" olarak adlandırılan  resmi üniformada şapka yerine "bere", Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli ise  "kayık kep" kullanacak.
 
Söz konusu çalışma sırasında diğer ordular ve yurt dışındaki  uygulamalar dikkate alındı. Şapkaya oranla daha fazla hareket serbestesi,  kullanım kolaylığı kazandıran bere kullanımına ilişkin çeşitli örnekler  hazırlandı.
 
Çalışmanın onaylanmasının ardından üniforma ile haki renkte bere  kullanılmasına yönelik değişiklik, kıyafet yönetmeliğinde yayımlanarak hayata  geçirildi.
 
Böylece daha önce eğitim kıyafetinde kullanılan bere, resmi  üniformalarda da takılmaya başlandı. Haki olarak belirlenen berenin tankçılar  tarafından siyah, komandolar tarafından mavi ve Özel Kuvvetler Komutanlığı  personeli tarafından bordo olarak kullanılacağı öğrenildi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
TSK

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap