SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Tespihte dolandırıcı tuzağı

Tespihte dolandırıcı tuzağı

28 Haziran 2018 Perşembe - 12:40




Osmanlı geleneğinin tekrar popüler olmasıyla birlikte gün yüzüne çıkan ve koleksiyonerlerin daimi gözdesi olan tespih, dolandırıcılar için de fırsat h





Üretildiği malzemelere göre farklılık gösteren el yapımı, özel tasarım tespihler, koleksiyonerler tarafından ilgiyle takip ediliyor fakat fahiş fiyatlara ulaşabilen bu özel ürünler, dolandırıcılara da davetiye çıkarıyor. Yeni başlayanların canını sıkan dolandırıcılar, koleksiyonculuğun başındayken heveslerini kırıyor ve bu durum onları bırakma noktasına kadar getiriyor.

Yaklaşık 10 yıldır tespih tasarımı ve üretimi yapan usta Ümit Taner Kiraz, bu geleneğin yeniden popüler olması sebebi ile artan dolandırıcılık olaylarına dikkat çekerek koleksiyonerle ve bu alana ilgi duyanları tavsiyelerde bulurdu. Kiraz, "Koleksiyonerlerin yaşadığı büyük sıkıtılar var ne yazık ki. Çok hevesle başlıyorlar, ama sonradan farklı olduğunu düşündüğü için satın aldıkları tespihlerin özel bir ürün olmadığını öğrendiklerinde hayal kırıklığı yaşıyorlar. Hatta koleksiyonerliği bırakma aşamasına dahi geliyorlar” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap