SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Tacizcinin ‘iyi hal indirimi’ kaldırıldı

Tacizcinin ‘iyi hal indirimi’ kaldırıldı

23 Mayıs 2022 Pazartesi - 12:55




Mersin’de 23 yaşındaki kadını girdiği apartmana kadar takip edip, sözlü ve fiziki olarak taciz eden Hasan Ali Seçkin’in aldığı ‘iyi hal indirimi’ istinaf mahkemesi tarafından kaldırılarak, sanık 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.





Denizli’de 23 yaşındaki D.A.’yı taciz eden Hasan Ali Seçkin kolundaki dövmeden teşhis edilerek yakalandı. Basit cinsel saldırı suçundan yargılanan Seçkin’in aldığı 9 yıl hapis cezası ‘iyi hal indirimi’ ile 7 yıl 6 aya düşürüldü. Karar istinaf mahkemesine gitti. İstinaf mahkemesi indirimi kaldırıp sanığı 12 yıl hapisle cezalandırdı. İstinaf mahkemesinin kararını Yargıtay onadı.

Temmuz 2020 tarihinde, işten çıkıp evine gitmek üzere minibüse binen D.A. aynı minibüste olan Hasan Ali Seçkin tarafından yürüdüğü sokakta takip edildi. Evinin bulunduğu apartmana giren genç kadına sözlü tacizde bulunan Seçkin, A.D.’yi bıçakla tehdit ederek eliyle fiziki tacizde bulundu. Apartmandan gelen gürültüleri fark eden D.A.’nın ailesinin kapıyı açtığını duyan Seçkin, olay yerinden kaçtı.

Olayın ardından yakalanıp tutuklanan Seçkin hakkında 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘basit cinsel saldırı’ suçundan dava açıldı. Seçkin, mahkemece 9 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın duruşmada gözlemlenen olumlu tutum ve davranışlarını iyi hal indirim nedeni kabul ederek hapis cezasını 7 yıl 6 aya indirdi. D.A.’nın avukatı Melike İlkgül Yurttürk, yerel mahkemenin verdiği cezayı az bularak, sanık avukatları da cezayı çok bularak istinafa başvurdu.

D.A. ifadesinde sanığın kendisini takip ettiğini fark etmediğini belirterek, “Apartmana girip asansöre bindim. İnince sanık beni öpmeye başladı. Vücudumu ellemeye çalıştı. Bağırmamam için elleriyle ağzımı kapattı. Boğazımı tuttu. Bağıramaz hale geldim. Gürültüler üzerine kardeşim evin kapısını açıp, beni görünce çığlık atarak babamı çağırdı. Bu sırada sanık hızlı bir şekilde kaçmaya çalıştı. Ben de ayağına çelme atmak istedim ama olmadı. Olay sırasında atletimi yırttı.” ifadelerini kullandı.

“D.A.’YA ARKADAŞLIK TEKLİF ETMEK İÇİN PEŞİNDEN GİTTİM”

Tekrar ifadesi alınan Seçkin, “D.A.’yı daha önceden tanımam, minibüste bakıştık. Bakışlarından etkilendim. Kendisine arkadaşlık teklif etmek için peşinden minibüsten indim. Ben kendisine yetişemeden apartmana girdi. Asansöre onunla birlikte bindim. Kendisinden hoşlandığımı söyledim. Telefon numarasını istedim, veremeyeceğini, mağazada çalıştığını ve çalıştığı mağazada görüşebileceğimizi söyledi. 3 gün içerisinde nişanlanacağını söyleyince, nişanlısının fotoğrafını göstermesini istedim. Telefonu çıkarıp fotoğrafı gösterdi ama bana doğru tutmadığı için eğilip bakmaya çalıştım. Bu durum D.A.’yı rahatsız etti. Asansörden inince panik atağı olduğunu söyledi ve bağırmaya başladı. Evden babası çıkınca bana komplo kurduklarını düşünerek oradan uzaklaştım. D.A.’nın kıyafetlerini ben yırtmadım. Kendisine karşı hiçbir eylemim olmadı. Kendisinin daha önce de birkaç kişi hakkında bu yönde şikayetleri olduğunu duydum. D.A.’nın psikolojik rahatsızlığı olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Ceza Dairesi, verdiği kararda, sanık hakkında yerel mahkemenin verdiği indirim kararını kaldırdı. Sanık Hasan Ali Seçkin’e cezanın sosyal ve uyarma amacı dikkate alınarak toplamda 12 yıl hapis cezasına çarptırılmasına, tutukluluk halinin de devamına karar verdi.

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap