SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Su parkında boğulmuştu! Rapor çıktı

Su parkında boğulmuştu! Rapor çıktı

22 Kasım 2021 Pazartesi - 12:13




Adana’da Deniz Poyraz Karslı'nın su parkında boğularak hayatını kaybetmesiyle ilgili bilirkişi raporu çıktı. Bilirkişi raporunda 40-45 kilo ağırlığındaki Deniz'i çekemeyeceği belirtilerek işletmeyi kusurlu bulunmadı.





Adana’da Deniz Poyraz Karslı'nın (10) su parkında 35 santimetre derinliğindeki havuzda boğulmasıyla ilgili davada hazırlanan bilirkişi raporunda işletme kusurlu bulunmadı. Ailesi rapora itiraz ederken, anne Dilan Karslı, "Oğlumun havuzdaki vakum yüzünden öldü. Havuzda müşteriler varken o vakumun çalışmaması gerekiyordu" dedi.

BEYNİNE OKSİJEN GİTMEDİ

Olay, 11 Haziran'da, Çukurova ilçesi Yüzüncüyıl Mahallesi’nde meydana geldi. Dilan-Yusuf Karslı çiftinin tek çocuğu olan Deniz Poyraz Karslı, annesi ve kuzenleriyle su parkına gitti. Dilan Karslı havuz kenarındaki şezlongda otururken çocuklar ise havuzda eğlenmeye başladı. Bir süre sonra Deniz Poyraz Karslı, 35 santim derinliğindeki havuzdan çıkamadı. Deniz’in bir kuzeni, annesi Dilan Karslı’ya haber verdi. Karslı, oğlunun suda hareketsiz yattığını görüp yardım istedi. Deniz'e ilk müdahaleyi, bu sırada havuzda yüzen bir hemşire yaptı. İhbar üzerine gelen ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Deniz, buradan da Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Beynine oksijen gitmediği belirlenen Deniz, bir gün sonra yaşamını yitirdi.

Anne Dilan Karslı, polis merkezine giderek işletme sahipleri hakkında ihmal iddiasıyla şikayetçi oldu.

İŞLETME SAHİBİ VAKUMA KAPILMADIĞINI ÖNE SÜRDÜ


Aile fertleri olaydan sonra oğullarının sırt kısmında oluşan morartının, havuzdaki mazgaldan kaynaklı olduğunu, çocuklarının boğulduğunu gördüklerinde vakumun Deniz’i çektiğini ve bu yüzden öldüğünü iddia etti. İşletme sahibi Soner Çabuk ise olayın yaşandığı saatlerde havuzun devridaim sisteminin çalıştığını, Deniz'in vakuma kapılmadığını öne sürdü.

ÇALIŞANLAR KARSLI’YI ÇEKMEKTE ZORLANDIKLARINI KABUL ETTİ

Cumhuriyet Savcılığı, olayın yaşandığı havuza giderek inceleme yaptı. İncelemede vakumun üzerine poşetle deney yapıldığı, poşetin vakumun çekim kuvvetiyle yırtıldığı, Karslı’nın sırtında oluşan morluklarla mazgal ölçülerinin tuttuğu, personelin havuz dibinde sırtüstü yatan Karslı’yı çekmekte zorlandıklarını ifade ettiğini tutanakla kayıt altına aldı.  

"VAKUM 40-45 KİLO DENİZ'İ ÇEKEMEZ"

Açılan dava süreci devam ederken, görevlendirilen bilirkişi de havuzda inceleme yaptı. Bilirkişi raporuna göre, dip emiş mazgalında girdap veya görsel vakum oluşmadığı, ızgaranın üzerinin yüzde 60 oranında kapatıldıktan sonra çekim gücünün hissedilmeye başlandığı ve bu nedenle Deniz Poyraz Karslı’nın herhangi bir nedenle havuza düştüğü vakum sisteminin 40-45 kilo ağırlığındaki Deniz'i çekemeyeceği belirtilerek işletmeyi kusurlu bulmadı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap