SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Sosyal medya fenomenleri şimdi yandı !

Sosyal medya fenomenleri şimdi yandı !

08 Temmuz 2018 Pazar - 11:03




Turizm, moda, güzellik gibi sektörlerde sosyal medya fenomenlerine reklam yaptıran şirketlerden istediği parayı alamayınca karalama kampanyası yürüten





Türkiye'de son yıllarda hızla artan sosyal medya üzerinden yapılan tanıtım ve pazarlama faaliyetleri bir tehlikenin de kapısını araladı. Instagram, Facebook, YouTube, Twitter ve Blog gibi sosyal medya kanallarında yüksek takipçi sayılarına ulaşan ve influencer olarak adlandırılan bazı fenomenler, şirketlere karşı karalama kampanyası yaparak sosyal medya kanalını tehdit aracı olarak kullanmaya başladı. Moda güzellikten turizme, yeme-içmeden teknolojiye kadar her sektörde boy göstermeye başlayan fenomenlerin bazı şirketlerin kapılarını çalıp reklam talep ettiğini, vermeyen firmalara önce şantaj ardından da karalama kampanyası başlattığı öğrenildi.

TÜRSAB İFŞA EDECEK

Tamamen ticari kazanç amaçlı yapılan karalama kampanyaları sektör oyuncularına da "yeter artık!" dedirtti. Moda-güzellik sektöründe faaliyet gösteren bazı firmalar, kendini fenomen olarak tanıtan bloggerlara karşı dava açtı. Turizmde de bu tür şikâyetlerin artması üzerine Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) devreye girdi. TÜRSAB avukatları şantajcı fenomenlere karşı dava açmak için çalışma başlattı. Yapılacak incelemelerin ardından art niyetli fenomenleri sayfasında da ifşa edecek olan birlik, konuyu ilgili bakanlıklara da taşıyacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap