SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Sokakta yaşayan adamın hikayesi şaşkına çevirdi!

Sokakta yaşayan adamın hikayesi şaşkına çevirdi!

23 Kasım 2020 Pazartesi - 12:16




Kolombiya’da Türkiye’ye geldikten sonra banklarda yatan 58 yaşındaki Aykan Gözeri’nin hayat hikayesi duyanları şaşkına çeviriyor.





İstanbul’da banklarda yatan 58 yaşındaki Aykan Gözeri’nin, Korona virüsünün başlarında yaşadığı Kolombiya’dan Türkiye’ye geldi. Kendisine ‘nerede ölmek istiyorsun’ diye sorulunca ‘memleketimde’ diyerek bu kararı aldığını söyleyen Sözeri 10 dil biliyor. İsviçre’de tekstil eğitimi alan Gözeri, bir dönem İstanbul’da 150 kişinin çalıştığı çağrı merkezinin de ortaklığını yapmış. 6 aydan fazla İstanbul’da parkların banklarında yatarak geçiren ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Erkek Barınma Evi’ni duyarak Bursa’ya gelen Gözeri’nin tek dileği kış ayından sonra güzel bir iş bulup Türkiye’de hayatını devam ettirmek. Türkiye ve Kolombiya başta olmak üzere farklı ülkelerde 11 çocuğu bulunan Gözeri’ye, Türkiye’de sahip çıkan yakını da yok.

‘Kış bitince iş bulmak istiyorum’

İstanbul’da Mısır Çarşısı’nın önündeki parkta kaldığını, banklarda yattığını anlatan Gözeri, "Tren istasyonun oradaki banklarda kalıyordum. 6-7 ay orada kalınca, İstanbul’da sokakta kalan arkadaşlardan burada kalanlar varmış, burayı anlatıyorlardı. İstanbul’da da bakım evleri var ama pek iç açıcı değil. Koridorlarda yatıyorlar, pis ortam. Burası çok güzel. Müdürümüz de çok iyi bir insan ve bizlere değer veriyor. Kış bitince buradan çıkar çıkmaz bir iş bulmak istiyorum. Bende hipertansiyon var. Sıkıntı yaşadığım zaman tansiyon vuruyor. Tansiyon yüzünden beyin kanaması geçirdim ve sağ tarafım zorluyor. Oynatabiliyorum ama beni zorluyor” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap