SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Samanyolu Galaksisi'nde dalga şeklinde devasa bir yapı keşfedildi

Samanyolu Galaksisi'nde dalga şeklinde devasa bir yapı keşfedildi

08 Ocak 2020 Çarşamba - 14:13




Gök bilimciler, Samanyolu Galaksisi'nde dalga şeklinde devasa bir yapı keşfetti.





ScienceAlert'in haberine göre, Avrupa Uzay Ajansının (ESA) "Gaia" adlı  yapay uydusunun, Samanyolu Galaksisi'nin haritasını çıkaran araştırmasından elde  edilen veri, Gould Kuşağı'nın, 9 bin ışık yılı uzunluğunda toz ve gaz kıvrımının  parçası olduğunu ortaya koydu.

Harvard Üniversitesi Radcliffe Gelişmiş Araştırma Enstitüsünden  astronomların yaptığı çalışmada, dalga biçimindeki bu devasa yapının, 400 ışık  yılı genişliğinde olduğu, galaksi diskinin ortasından 500 ışık yılı aşağı ve  yukarı uzandığı tespit edildi.


 
"Radcliffe Dalgası" adı verilen yapı, "Samanyolu Galaksisi'nde  keşfedilen en büyük gaz oluşumu" şeklinde nitelendirildi.
 
Sonuçları "Nature" dergisinde yayınlanan keşifle ilgili bulgular, 235.  Amerikan Astronomi Topluluğu toplantısında paylaşıldı.
 
Samanyolu Galaksisi'nde 3 bin ışık yılı genişliğinde parlak  yıldızların oluşturduğu bant olan Gould Kuşağı ismini, Güneş'in de bulunduğu bu  yerel sarmal kolu 1879'da keşfeden gök bilimci Benjamin Gould'dan alıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap