SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Sahte hayvan satış ilanıyla dolandırıcılık: 14 şüpheli yakalandı

Sahte hayvan satış ilanıyla dolandırıcılık: 14 şüpheli yakalandı

14 Nisan 2022 Perşembe - 13:18




Adana'da çeşitli sitelerden bulduğu kedi ve köpek fotoğraflarıyla sahte hayvan satış ilanı hazırlayıp, internet üzerinden almak isteyen 52 kişiyi dolandırdığı iddia edilen C.A. (28) ile birlikte 14 şüpheli, operasyonla yakalandı.





C.A., bir süre önce internet üzerinden oluşturduğu sahte ilanlarla sözde kedi ve köpek satışı yapmaya başladı. İlanı görenler, C.A. ile iletişime geçip, hayvan satın almak istediklerini söyledi. C.A., bu yöntemle Türkiye’nin dört bir yanında yüzlerce kişiyle bağlantı kurdu. Bu kişiler ücretini gönderip, satın almak istedikleri hayvanlar kendilerine ulaştırılmayınca C.A. ile iletişime geçmek istedi. İlanın kapatıldığını gören alıcılar, dolandırıldıklarını anlayıp, polise başvurdu. Gelen şikayetler üzerine Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çalışma başlattı. Sahte hayvan satış ilanıyla dolandırıcılık: 14 şüpheli yakalandı

Ekipler, teknik ve fiziki takibin ardından C.A. ile birlikte çalıştığı belirlenen 1’i kadın 13 şüphelinin 30 ilde 52 Dolandırıcılık olayına karıştığını tespit etti. Ayrıca C.A.’nın, benzer suçlardan kesinleşmiş 38 yıl hapis cezasıyla arandığını da saptandı. Adresleri belirlenen şüpheliler, eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda bilgisayar ve cep telefonu, sahte kimlik, telefon hatları ve dijital materyal ele geçirildi. Adana Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap