SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Poyraz, sinsi salya kabusunu yerle bir etti

Poyraz, sinsi salya kabusunu yerle bir etti

11 Mayıs 2021 Salı - 17:59




Marmara Denizinde 4 aydır etkili olan salyaların deniz yüzeyine çıkmasıyla Marmara Denizindeki salya kabusu, poyrazın etkili olmasıyla dağıldı.





Marmara Denizinin dibinde 4 aydır etkili olan salya, balıkçıların korkulu rüyası haline gelmişti. Salyaların artarak yoğunlaşması sonucu Marmara Denizi bir süre kahverengi tonları ile kaplandı. Denizde etkili olan poyraz sonucu endişelendiren görüntülere neden ola salyalar 2 gün içerisinde dağılarak ortadan kayboldu. Salyaların dağılması ile balıkçılar, denizin dibindeki salyalarında dağılmasından umut ediyor.

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi İkinci Başkanı Hüseyin Oğuz, denizde etkili olan salyaların poyrazın etkisiyle temizlenmesiyle alakalı yaptığı açıklamada, “Salyaları 3-4 gün önce liman içerisinde sizde gördünüz. O Şimdi havanın esmesiyle limandan çıktı gitti. Denizinde dibinde etkili olan bir salya bizi asıl etkileyen oydu. İnşallah onunda gitmiş olacağını temenni ediyoruz. Gitmediyse tekrar aynı şeyler devam edecek. Bu limandan temizlenen salyalar biz tahmin ediyoruz ki sıcaklar ölüp su yüzeyine çıkanlar. Camlı olanları daha suyun altında duruyor. İnşallah bu poyrazın esmesiyle tamamen temizlenip gider. Denize çıkıp artık göreceğiz” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap