SON DAKİKA



Haber > Yaşam > PKK son iki yılda 316 çocuğu dağa kaçırdı

PKK son iki yılda 316 çocuğu dağa kaçırdı

20 Kasım 2020 Cuma - 16:43




Terör örgütünün kaçırdığı çocuklara dikkat çeken AK Parti Kocaeli Milletvekili Katırcıoğlu:“3 Eylül 2019 günü bir aile ile başlayan bu eylem, şimdi 141 ailenin katılımıyla sürmektedir. Bu masum ve insani direnişin yanında olmak herkesin boynunun borcudur”





AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, bölücü terör örgütü tarafından son iki yılda 18 yaşından küçük 88'i kız 316 çocuğun dağa kaçırıldığını ve kız çocuklarının tecavüze uğradığını söyledi. Katırcıoğlu, Diyarbakır annelerinin süren eylemine ilişkin, “3 Eylül 2019 günü bir aile ile başlayan bu eylem, şimdi 141 ailenin katılımıyla sürmektedir. Bu masum ve insani direnişin yanında olmak herkesin boynunun borcudur” dedi.

Katırcıoğlu, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Katırcıoğlu, Çocuk Halkları Alt Komisyonu tarafından saha ziyaretlerinin yanı sıra çocuk alanında hizmet veren kamu kurumu yetkilileri, ulusal ve uluslararası sivil toplum örgütleri ile çocuk temsilcilerinin yakından dinlendiğini aktardı. Katırcıoğlu, Çocuk Hakları Alt Komisyonunun pandemi süreci de dahil olmak üzere 8 toplantı, ulusal ve uluslararası toplantılar, saha inceleme ziyaretleri şeklinde 13 ayda 13 program gerçekleştirdiğini söyleyerek, çocuk işçiliği konusunda Şanlıurfa ve Ordu'ya inceleme ziyaretleri yaptıklarını anımsattı. Katırcıoğlu, Türkiye’nin terörle ve terör örgütleriyle mücadele ettiğini hatırlatarak, “Bölücü terör örgütü tarafından son iki yılda 18 yaşından küçük 88'i kız toplamda 316 çocuk dağa kaçırılmıştır. Kız çocuklarının tecavüze uğradığını, hamile kaldığında da infaz edildiğini ve aileleri ile tehdit edildiğini artık çok net biliyoruz. HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbetlerinde bir yılda 20 çocuk ailesine kavuştu. 3 Eylül 2019 günü bir aile ile başlayan bu eylem, şimdi 141 ailenin katılımıyla sürmektedir. Bu masum ve insani direnişin yanında olmak herkesin boynunun borcudur. Neredeyse her Genel Kurul oturumunda önerge veren HDP'nin bu çocuklarla ilgili hiçbir önerge vermediğini ne yazık ki üzülerek görüyoruz. Adeta üç maymunu oynuyorlar" değerlendirmesini yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap