SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Pastanelerin püf noktasını açıklıyoruz! Kıyır kıyır kurabiye!

Pastanelerin püf noktasını açıklıyoruz! Kıyır kıyır kurabiye!

13 Aralık 2023 Çarşamba - 10:53




Aniden gelen misafire şipşak hazırlayacağınız kurabiye tarifini veriyoruz. Az malzeme ile lezzetli kurabiyeler yapacaksınız. Çayın yanına eşlik eden kıyır kıyır kurabiye tarifine komşularınız bayılacak.





Artık kurabiyenizi pastaneden almayacaksınız. Evde kolaylıkla anından hazırlayacağınız lezzetli kurabiyeler yapacaksınız. Zamansız gelen misafir için canınızı sıkmayın! bu tarif sayesinde 10 dakika da kurabiyeniz hazır. Sadece 4 malzeme yeterli

4 MALZEME İLE KIYIR KIYIR KURABİYE TARİFİ

  • 1 su bardağı kadar un

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 1 su bardağı tereyağı

  • 1 su bardağı mısır nişastası



KURABİYENİN YAPILIŞI

Un, pudra şekeri, tereyağı ve mısır nişastasını karıştırma kabına alıp iyice karıştırın. Bunun için çatal ya da mikser kullanabilirsiniz.

Karışımı yoğururken unu azar azar ekleyin ve ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Homojen bir hamur elde etmek için yoğurma işlemine dikkat edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinde yuvarlayın ve şekil verin. Kurabiye şekillerini istediğiniz gibi belirleyebilirsiniz.

Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hazırladığını kurabiyeleri dizin. Fırın önceden 180 derecede ısıtılmış olsun. Kurabiyeler pembeleşinceye kadar pişirin. Bunun için 12-15 dakika kadar pişirme süresi yeterli olacaktır.

Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra soğuması için biraz bekleyin. Kurabiyeler soğuduktan sonra servis yapabilir veya hava almayan bir kapta saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap