SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Otomobil kapısında kaçakçılık: 5 binden fazla kaplumbağa bulundu

Otomobil kapısında kaçakçılık: 5 binden fazla kaplumbağa bulundu

23 Ocak 2021 Cumartesi - 12:11




Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri geçen yıl Türkiye genelindeki gümrük denetimlerinde birçok kaçakçılık olayını önlerken, gerçekleştirilen operasyonlarda kaçakçıların kullandıkları ilginç yöntemler dikkati çekti. Artvin’de, Sarp Sınır Kapısı’nda durdurulan aracın kapı döşemelerine gizlenmiş 5 bin 450 su kaplumbağası bulunudu.





Gümrük muhafaza ekiplerince 2020 yılında yapılan denetimlerde, otomobilin boşluklarına gizlenmiş 5 bin 450 su kaplumbağası, Maradona tablosunun arkasında kokain, valizde bufalo boynuzu kaçakçılığı gibi girişimler engellendi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın da talimatları doğrultusunda, özellikle sınır kapılarındaki modernizasyon ve dijitalleşme çalışmaları, yasa dışı ticari faaliyetlerin engellenmesinde, ülke güvenliğini ya da nesli tükenmekte olan hayvan ve bitki türlerini tehdit edecek kaçakçılık olaylarının önlenmesinde önemli rol oynadı.

Gümrüklerde x-ray taramaları çoğaltıldı, Bakanlık bünyesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesi ve NARKOKİM Birimi denetimlerde etkinliği artırdıGeçen yıl yapılan denetimlerde ilginç yakalamalar ortaya çıktı.

Bakan Pekcan, 2020 yılı Kaçakçılık Verileri Değerlendirme Toplantısı'nda söz konusu olaylara değinerek, tespit edilen sıra dışı yakalamaların birkaçını paylaşmıştı.

Midesinde uyuşturucu saptanan 3 yutucu kuryeyi, 3 kilogramı aşkın kokain ile yakaladıklarını ifade eden Pekcan, adeta bir uyuşturucu korsesi olarak tasarlanmış düzeneğin içerisinde kokain ele geçirildiğini belirtmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap