SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Muş’ta tipide yolda mahsur kalan 30 kişi kurtarıldı

Muş’ta tipide yolda mahsur kalan 30 kişi kurtarıldı

19 Aralık 2021 Pazar - 16:02




Muş’ta etkili olan tipi ve fırtına nedeniyle yolda 10 araç içerisinde mahsur kalan 30 kişi kurtarıldı. Muş'a bağlı 63 köy yolu ulaşıma kapandı.





Merkeze 35 kilometre mesafede bulunan Bostankent grup köy yolunun Çatak mevkiinde tipi ve fırtınaya yakalanan vatandaşlar bölgede mahsur kaldı. Bölgedeki vatandaşların yardımına yetişen Muş İl Özel İdare ekipleri, 2 saatlik zorlu çalışmayla araçları bulunduğu yerden güçlükle kurtardı. Ekiplerin bölgedeki çalışması devam ediyor.

Tipiye yakalanan vatandaşlardan Nurullah Tekin, Muş’tan Bostankent köyüne dönüş sırasında kar ve tipi nedeniyle yolların kapandığını söyledi. İl Özel İdare ekiplerinin yolu açtığını kaydeden Tekin, “Yollarımız şu anda açıldı ve köye gideceğiz. Fırtına nedeniyle araçlardan çıkmak çok zor. Göz gözü görmüyor” dedi.
İstanbul’dan köyüne dönen Bayram Tekin de kar ve tipiye yakalandıklarını belirterek, “Sağ olsun İl Özel İdare ekipleri yardımımıza geldi ve yolu açtı. Allah eksikliklerini vermesin” diye konuştu. Muş’ta tipide yolda mahsur kalan 30 kişi kurtarıldı

1600 RAKIMLI KÖY KARA GÖMÜLDÜ

Muş’ta 1600 rakımlı Yukarıyongalı köyü kar altında kaldı.

Merkeze 50 kilometre mesafede bulunan 1600 rakımlı Yukarıyongalı köyü, akşam etkili olan yağışla kar altında kaldı. İki günde yaklaşık 60 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, evleri, araçları ve traktörleri kara gömdü. İş makinelerinin giremediği dar sokaklarda da vatandaşlar kürek yardımıyla patika yollar açarak evlerine ulaşmaya çalışıyor.

Köy sakinlerinden Eyüp Omur, 2 günden bu yana kar yağışının devam ettiğini söyledi. Kar kalınlığının 50 santimetreye yaklaştığını anlatan Omur, “Çatılardan düşen karlarla kapıların önünde 1 metreyi aşan kar kütleleri var. Biz kapıların önünü açarak evlere gitmeye çalışıyoruz. İş makinesinin giremediği yerleri küreklerle, ellerle açıyoruz. 6 aya yakın kar altında kalıyoruz. Köyümüz şu anda kar altında kaybolmuş durumda. Bazı yerlerde çatı ve zemin birleşmiş” dedi.
Karı eğlenceye dönüştüren çocuklardan İsa Özçelik ise, “köyümüzde çok fazla kar yağıyor. Arkadaşlarımızla kar topu oynuyoruz. Bu yıl mevsimin ilk karında eğleniyoruz” diye konuştu. Muş’ta tipide yolda mahsur kalan 30 kişi kurtarıldı

 


63 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Kentte özellikle kırsal kesimde etkisini sürdüren kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kentte 2 günden bu yana kar yağışının etkili olduğunu ve 63 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti. Yentür, "Karla mücadele çalışmalarımıza başladık. Kapalı köy yollarımızı bir an önce açacağız" dedi.

GAZETECİLER DE MAHSUR KALDI

Muş’ta haber takibi için yola çıkan gazetecileri taşıyan otomobil, yoğun kar yağışı nedeniyle kara saplandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap