SON DAKİKA



Haber > Yaşam > MİT tespit etti! Şimdi de minibüs...

MİT tespit etti! Şimdi de minibüs...

22 Ocak 2020 Çarşamba - 16:43




İstanbul'da FETÖ/PDY üyelerine finansal destek sağladıkları gerekçesiyle MİT tarafından tespit edilip polis tarafından önceki gün düzenlenen operasyonlarla yakalanıp gözaltına alınan 14 FETÖ mensubuna yönelik olarak sürdürülen soruşturma kapsamında, örgütün şimdiye kadar ilk defa ortaya çıkarılan yöntem ve sistemleri tespit edildi.





İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde terör örgütü FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, önceki sabah MİT İstanbul Bölge Başkanlığı'nın tespitleri sonrasında, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele polisince örgütün mahrem yapılanmasına destek sağladığı belirlenen bir hücreye ortak operasyon düzenlendi. Örgüte finansal destekte bulundukları ve aktif oldukları belirlenen ve yeni hücre evleri oluşturup ve bu evleri finanse ettikleri tespit edilen 15 örgüt mensubunun yakalanması için düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 14 örgüt mensubu yakalanarak gözaltına alındı.

KAPI KAPI DOLAŞIP PARA TOPLUYORLAR
 

Aralarında ihraç edilmiş 2 öğretmen ve 2 ByLock kullanıcısının bulunduğu 14 örgüt mensubu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alınırken, örgütün son dönemlerindeki faaliyetlerine yönelik olarak yapılan soruşturmada ise şimdiye kadar ilk defa ortaya çıkarılan yöntem ve sistemlere rastlandı. Örgütün yıllar içerisinde oluşturduğu kapalı yapısını şekillendiren ve "gaybubet evleri" olarak adlandırılan hücre evlerinin deşifre edilmesinin ardından, aldıkları talimatlar doğrultusunda kapı kapı dolaşarak kendilerine yakın gördükleri esnaftan para topladığı belirlenen şüphelilerin, topladıkları paralarla İstanbul'un kenar ilçeleri Çatalca ve Silivri'de yeni hücre evleri evleri açtıkları tespit edildi. 
 
YENİ GAYBUBET EVLERİ ÇİFTLİK EVİ GÖRÜNÜMÜNDE
 

Açtıkları ve açacakları yeni gaybubet evlerini dikkat çekmemesi için daha çok çiftlik evi görünümündeki evlerden tercih ettiği belirlenen örgüt üyelerinin, farklı illerdeki ve İstanbul'daki firari ve aranan örgüt mensuplarına maddi yardımda bulundukları, örgütsel kopmaların önlenmesi içinde motivasyon  toplantıları düzenledikleri tespit edilip ortaya çıkarıldı.
 
SEYİR HALİNDEKİ MİNİBÜSTE TOPLANTI
 

Birçok örgütsel toplantılarının polis baskınına uğraması ve hücre evlerinin polis takibinde olması bilgisine ulaştıkları belirlenen örgüt mensuplarının takibe ve baskına düşmemek için toplantıları artık kapalı kasa minibüslerde gerçekleştirdiği de tespit edildi. Seyir halindeki minibüslerde bir araya gelip gizlice toplanan örgüt mensuplarının, son dönemlerde yoğunlaşan örgütsel kopmaların önüne geçebilmek içinde bu minibüslerde motivasyon konuşmaları yaptıkları ortaya çıkarıldı.
 
Gözaltına alınan 14 örgüt mensubunun emniyetteki sorgu işlemleri sürerken polisin firari bir örgüt mensubunun yakalanmasına ve örgütün faaliyetlerinin deşifre edilip ortaya çıkarılmasına yönelik çalışması devam ediyor.
 
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap