SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Meteoroloji'nde peş peşe kar uyarıları! 40 santimetreye ulaştı

Meteoroloji'nde peş peşe kar uyarıları! 40 santimetreye ulaştı

16 Aralık 2021 Perşembe - 18:34




Meteoroloji'den kar uyarıları gelmeye devam ediyor. Öte yandan yurdun büyük kesiminde etkili olan yağışlar sonrası bazı bölgelerde kar kalınlığı 40 santimetreye kadar ulaştı. İşte detaylar...





Meteoroloji'nin yayımladığı haftalık hava durumu raporuna göre; Hava sıcaklıklarının ülke genelinde azalarak batı bölgelerde mevsim normalleri altında, doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Edirne'nin Lalapaşa ilçesinin Bulgaristan'a sınır köylerinde beklenen kar yağışı başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından beklenen kar Edirne'nin Lalapaşa ilçesinin Bulgaristan'a sınır köylerinde etkili olmaya başladı. Dün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha saatlerinde ara ara etkisini artırmasıyla Lalapaşa ilçesine bağlı Kalkansöğüt köyünü beyaza bürüdü.

Karayolları ve İl Özel İdare ekipleri yolların kapanmaması için çalışma başlattı. Hava sıcaklığı sıfırın altında 3 derece ölçüldüğü Edirne’nin balkan köylerinde kar yağışı aralıklarla sürüyor.

Son dakika: Meteorolojinde peş peşe kar uyarıları 40 santimetreye ulaştı


BEYAZA BÜRÜNDÜ

Malatya’nın Doğanşehir ilçesindeki yüksek mahallerde kar yağışı başladı. Öğleden sonra itibariyle kar yağışı görüldü. Kar yağışıyla birlikte ilçede beyazlık ağaçlık ve park bölgelerinde kar daha belirgin olurken, kar yağışı en fazla çiftçileri ve çocukları sevindirdi.

Meteoroloji ilgilileri, ilçede hafta sonuna kadar zaman zaman yağmur ve zaman zaman da kar yağışının devam etmesinin beklendiğini bildirdiler.

KAR KALINLIĞI 40 SANTİMETREYE ULAŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Uludağda önceki gün akşam saatlerinde başlayan kar yağışının, 23 Aralık Perşembe gününe kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 9 derece olduğu Uludağda, kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Uludağda kar yağışının başlamasıyla birlikte bölgeye Karayolları 143üncü Şube Şefliği Uludağ Bakım Evi tarafından ekipler sevk edildi. Dozerler ve kar küreme araçları, 24 saat boyunca aralıksız olarak, Uludağ yolu ve oteller bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor. Jandarma ekipleri ise Milli Parklar girişinden itibaren araçlarda kış lastiği ve zincir kontrolü yapıyor. Kış lastiği ve zincir olmayan araçların sürücülerinin Uludağa çıkışına izin verilmiyor.


'2 GÜNÜ BURADA GEÇİRECEĞİZ'

Fotoğraf çekinmek ve kar topu oynamak isteyenler, kar yağışının artmasıyla birlikte Uludağa gelmeye başladı. Kayakseverler de şehir dışından Uludağ'a geliyor. Çanakkaleden hafta sonunu geçirmek için Bursaya gelen üniversite öğrencisi Hanife Baştürk, Çanakkaleden geliyoruz, öğrenciyiz. Hafta sonu için tatil planladık. 2 gününü burada geçireceğiz. Kar yağdığını duyunca gelelim dedik diye konuştu.

Üniversite öğrencisi Hilal Şahin ise karın keyfini çıkaracağını belirterek, Uludağ bembeyaz. Tatile geldik. Soğuk ama, atmosfer çok güzel olduğu için sorun olmuyor. Gayet güzel. Arkadaşlarımızla eğleniyoruz. Keyifli bir tatil olacak. Birazdan kayak yapacağız. Çok eğleneceğimizi düşünüyorum dedi.

Uludağ'da yeni sezon hazırlıklarını tamamlayarak, geçtiğimiz hafta hizmet vermeye başlayan oteller de yılbaşı hazırlıkları aralıksız devam ederken, kar pistlerinin de bu hafta sonundan itibaren kayakçılarla dolması bekleniyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap