SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Marmaris'te sahiller yabancı turistlere kaldı

Marmaris'te sahiller yabancı turistlere kaldı

10 Ekim 2020 Cumartesi - 14:19




Muğla'nın Marmaris ilçesinde sahil beldeleri, yerli tatilcilerin yeni eğitim- öğretim yılının başlamasıyla evlerine dönmesi üzerine yabancı turistlere kaldı.





Türkiye'nin büyük bölümünde görülen sağanak ve kötü hava şartlarının aksine Marmaris'te, ekim ortasında yazdan kalma günler yaşanıyor.

Yeni eğitim- öğretim yılının başlamasıyla yerli tatilciler memleketlerine dönerken, plajlar ve otellerdeki havuz başları yabancı turistlere kaldı. Çoğunluğu İngiliz olmak üzere Rus, İrlandalı, Ukraynalı, İskoç ve Hollandalı turistler kentin tadını çıkarıyor.

Kentte hava sıcaklığının 30, deniz suyunun 17 derece olduğu belirtildi. Çevre Mühendisi İngiliz Elizabeth Tara Beagle (28), "Dünyayı dolaştım ama Marmaris çok güzel ve farklı bir yer.

 Gündüz denize ve güneşin tadını çıkartıp su sporları yapıyorum. Ülkeme gittiğimde arkadaşlarıma tavsiye edeceğim. Sosyal medya hesaplarımdan Marmaris'in tüm güzelliklerini paylaştım” dedi.

Beagle'nin arkadaşı İnşaat mühendisi İngiliz Taylor Estefan (29), "Marmaris çok güzel. Sonbaharda güneş ve denizin tadını çıkartıyoruz" dedi. Bir cam imalat fabrikanın genel müdürü İngiliz Gloria Addison Agnes (33), "İlk defa Marmaris'e kadın arkadaşımla beş günlüğüne tatile geldim.


Her şeyi ile güzel bir şehir. Marmaris'ten bronzlaşarak döneceğim. Seneye fabrikamızdaki 17 arkadaşım ve aileleri ile birlikte gelmenin planını yapıyorum" dedi.

İskoçya'dan ailesiyle birlikte gelen gurbetçi Mehmet Mete(39), "Yılda 4-5 defa Marmaris'e tatile geliyorum. Marmaris sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir turizm şehri. İskoçya'ya döndüğümde yabancı dostlarıma çektiğim Marmaris fotoğraflarını göstererek tavsiye ediyorum" dedi. Mehmet Mete'nin 13 yaşındaki oğlu Ege ise, "Marmaris çok güzel. Denize girip yüzüyorum" dedi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, tatilci ve turistlerin olmazsa olmazları arasında yer alan su sporları yoğun ilgi gördü. 11 su sporu istasyonunda son 3 ayda 6 bin turist heyecan dolu anlar yaşarken, 2 bin 800 kişi de su sporları kursu aldı.

Marmaris’teki plajlarda konumlandırılmış su sporları istasyonları koronavirüs tedbirleri kapsamında kısıtlamaların kaldırılmasıyla 1 Temmuz günü itibariyle faaliyetlerine başladı. Ekonomiyi canlandırmak için su sporları istasyonları geçen yılki fiyatlar üzerinde yüzde 30 indirim kampanyası başlattı.

İzole ve güvenli tatil için Marmaris'i tercih eden Türk ve yabancı turistlerin olmazsa olmazları arasında bulunan su sporlarına indirim kampanyalarıyla talep arttı. 1 Temmuz- 1 Ekim arası üç ay içinde çoğunluğu tatilci olmak üzere 6 bin turist jet-ski, banana, ringa, deniz paraşütü ve flyboard gibi su sporları aletlerinde heyecan yaşadı. Çoğunluğu Türk olmak üzere 2 bin 800 kişi ise sertifikalı eğitmenler eşliğinde çeşitli su sporları aletlerinde kurs aldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap