SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Lavantaya 10 bin kişi geldi

Lavantaya 10 bin kişi geldi

13 Ağustos 2022 Cumartesi - 19:49




Bilecik’te bir iş insanı tarafından şehrin turizm potansiyelini geliştirmek için kurulan lavanta bahçesi, 2 yılda 10 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. Bahçedeki lavantadan yapılan bal ve yağ da, bölgedeki kadınlara gelir sağlıyor.





Deri ve kösele imalatı alanında çalışan iş insanı Şermin Kahraman, valiliğin kentteki turizm çalışmasına destek için 40 dönümlük bir arazide Lila Lavanta Bahçesi’ni kurdu. Zamanla hızla popülerleşen bahçe sosyal medyanın da etkisiyle ziyaretçi akınına uğramaya başladı.

ÇİN’DEN GELENLER VAR

Mor rengi ve doğal güzelliği ile dikkat çeken lavanta tarlalarının sadece yerli değil, yabancı turistlerden de büyük ilgi gördüğünü anlatan Kahraman, özellikle sosyal medyadan bahçeyi görüp Bilecik’e gelen Rus, Ukraynalı ve Çinli misafirler olduğunu söyledi.

Sanayici kimliğinin yanı sıra TOBB Bilecik Kadın Girişimciler Kurulu Başkan’ı da olan Kahraman, bu projenin iki sene önce sanayici ve çiftçi arasında bir köprü ve işbirliği yaratmak amacıyla hayata geçirildiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Bugün geldiğimiz noktada, araya giren pandemiye rağmen bu projeyle ilgili hayallerimizin büyük bir kısmını hayata geçirebildik. Güzel şehrimiz Bilecik’e turistik bir yer kazandırmak, kadın istihdamını artırmak ve köylere ziyaretçi çekebilmek istiyorduk. Hepsi ile ilgili çok kayda değer ilerlemeler kaydettik.


LAVANTA BALI VE LAVANTA YAĞI

Lavanta bahçeleri sadece turistik bir lokasyon değil. Organik tarım ve üretim de yapıyoruz. Burası 40 dönümlük bir arazi. Doğal lavanta kokulu ve lavanta aromalı bal üretiyoruz. Ayrıca 1100 rakımdaki organik tarım yoluyla yetiştirilen çiçeklerden buhar yolu ile istila edilerek saf lavanta yağı elde ediliyoruz. İçinde hiçbir katkı maddesi bulunmayan bu ürünlerin satışıyla, şehrin ekonomisine de büyük katkı sağlıyoruz. İlerde sadece bu görevi haz elde edilen bu yerel ve orijinal ürünlerimizi yurt dışına ihraç etme planlarımızda bulunuyor.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap