SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Kızlarını öldüren baba davasında flaş gelişme

Kızlarını öldüren baba davasında flaş gelişme

28 Eylül 2018 Cuma - 19:02




Maltepe'de bir babanın evdeki pompalı tüfekle 2 ve 4 yaşlarındaki kızlarına ateş ederek öldürdükten sonra intihar ettiği olaya ilişkin yürütülen sor





Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen takipsizlik kararında, Ali  Yardım ile Dilek Yardım'ın evli oldukları ve bu evlilikten  2 yaşındaki Miray  Hira ve 4 yaşındaki Elif Mina isimli 2 çocuklarının bulunduğu anlatıldı.

Boşanma aşamasında olan çiftin olay tarihinde ayrı yaşadıkları  belirtilen takipsizlik kararında, mahkeme tarafından çocukların geçici  velayetinin anne Dilek Yardım'a verildiği, baba ali Yardım ile çocuklar arasında  da şahsi münasebet kurulduğu kaydedildi.

Takipsizlik kararında, boşanma süreci ve çocukların velayeti  konularında sıkıntılar yaşayan Ali Yardım'ın, eşi ile barışmak için çaba  sarfettiği, başarılı olamayınca da eşine karşı şiddete başvurduğu, uzaklaştırma  kararını ihlal ettiği gerekçesiyle de gözaltına alındığı aktarıldı.

Olay günü olan 2 Ocak 2018'de çocuklarını polis marifeti ile teslim  alan Ali Yardım'ın evinde aldığı alkol ve yaşadıklarının etkisi ile bunalıma  girdiği vurgulanan takipsizlik kararında, Ali Yardım'ın evinde bulundurduğu av  tüfeği ile 2 kızını öldürüp eşi Dilek Yardım'ı telefonla aradığı, çocuklarını  öldürdüğünü söyleyip aynı silahla da intihar ettiği kaydedildi.

Takipsizlik kararında, "Olayın üçüncü bir şahıs tarafından  gerçekleştirilmiş olabileceği ihtimali de etraflı bir şekilde araştırılmışsa da  otopsi tutanakları, olay yeri inceleme raporu, olay yeri krokisi, kriminal polis  laboratuvarlarının ekspertiz raporları, tanık beyanları, iletişim tespit  tutanakları birlikte değerlendirildiğinde eylem cinnet geçiren bir babanın  çocuklarını ve sonra da kendisini vurması şeklinde değerlendirilmiştir." denildi.  Bu nedenle, Elif Mina ve Miray Hira'nın öldürülmesi eyleminin  şüphelisi olan baba Ali Yardım'ın ölmüş olduğu gerekçesiyle kovuşturma olanağının  bulunmadığı aktarılan takipsizlik kararında, şüpheli Ali Yardım'ın silahla  kendisini vurarak intihar eyleminde başkalarının dahili ve kusurunun bulunmadığı  anlaşıldığı belirtildi.


Takipsizlik kararında, bu nedenle aralarında baba Ali Yardım, anne  Dilek Yardım ve aile yakınlarının da bulunduğu 8 kişi hakkında "kasten öldürme"  suçundan kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği kaydedildi.

KIZLARINI ÖLDÜRÜP İNTİHAR ETMİŞTİ

Maltepe Fındıklı Mahallesi Zambak Sokak'taki bir apartmanın giriş  katındaki evde silah seslerinin duyulması üzerine çevre sakinleri polise haber  vermiş, eve gelen ekipler Elif Mina (4), kardeşi Miray Hira (2) ile babaları Ali  Yardım'ın (29) cesedini bulmuştu. Yapılan araştırmada, Ali Yardım'ın, kızlarını  öldürdükten sonra intihar ettiği belirlenmişti.

Baba Ali Yardım'dan ayrılma sürecinde olan ve sığınma evinde kalan  anne Dilek Yardım ise olayın ardından, "Defalarca savcı ve polise başvurduğunu  ama uzaklaştırma kararı aldıramadığını" iddia etmişti.

Olay tarihinde Başbakan olan Binali Yıldırım da anne Dilek Yardım'ın  iddiaları üzerine, "kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığının" araştırılması  için inceleme talimatı vermişti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap