SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Kuzguncuk’taki kilisenin haçını kıran saldırgana adli kontrol

Kuzguncuk’taki kilisenin haçını kıran saldırgana adli kontrol

29 Mayıs 2020 Cuma - 17:34




Üsküdar Kuzguncuk'taki Ermeni Kilisesi'nin haçını kıran ve savcılıktaki ifadesinin ardından 'ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme' suçundan tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen şüpheli M.S., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.





İstanbul Üsküdar’da, Kuzguncuk semtindeki bir kilisenin haçını kıran ve dün yakalanarak gözaltına alınan M.S., Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne getirildi. M.S., savcılık'taki ifadesinin ardından ‘ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme’ suçundan tutuklanması talebiyle Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

“ÖFKE PATLAMASI YAŞADIM”

Olay günü sokağa çıkma yasağı olduğunu bilmediğini söyleyen M.S. ifadesinde şunları söyledi;

*Yavuztürk'teki ikametgahımdan hava almak için dışarı çıktım. Biraz fazla yürüyerek Kuzguncuk'a kadar geldim. O gün sinirli ve öfkeliydim.

*Kuzguncuk'taki kilisenin önünden geçerken bir anda haçın olduğu yere tırmanıp haçı yerinden sökerek yere attım. Ben bu olayı kiliseye ya da haça yönelik yapmadım.


*Bir insan zaman zaman öfke patlaması yaşayabilir. O anda öfke patlaması yaşadım. Ancak bu öfke patlamasının kilise ve haçla bir ilgisi yoktur. Hareketimin kiliseye yönelik bir saldırı olarak algılanmasını istemiyorum.

*Benim tüm dinlere saygım vardır. Şeker ve kalp rahatsızlığım vardır. Şekerim yükseldiği için öfkelenmiş olabilirim. Olay bir anda gelişti. Meydana gelen hasarı karşılamaya hazırım. Benim herhangi terör örgütüyle bağlantım yoktur.

“BU EYLEMİN ALTINDA HERHANGİ BİR NEDEN YOKTUR”

Savcılığın ardından sevk edildiği Hakimlikteki sorgusunda ise, pişman olduğunu savunan M.S., “Bu eylemin altında herhangi bir neden yoktur. Ne Ermenilere ne Hristiyanlara bir husumetim yoktur. Herhangi bir psikolojik rahatsızlığım yoktur” dedi.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI


Tutuklama talebini reddeden hakimlik, M.S., hakkında haftada 3 gün ikametine en yakın kolluk birimine giderek imzalamasına ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulması şeklinde adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına hükmetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap