SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Kars'ta araçların motorları dondu, iş yerlerinin camları buz tuttu

Kars'ta araçların motorları dondu, iş yerlerinin camları buz tuttu

01 Ocak 2022 Cumartesi - 20:07




Sibirya soğuklarının etkili olduğu Kars'ta, araçların motorları dondu, iş yerlerinin camları buz tuttu. Esnaf, buz tutan camları saç kurutma makinesiyle ısıttı.





Kentte etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 derecelere kadar düştüğü kent merkezinde araçların motorları dondu. Sabahın erken saatlerinde kalkan vatandaşlar, araçlarını, başka araçların aküsünden takviye yardımı alarak çalıştırdı.

Vatandaşlardan Uğur Demir, “Soğuk hava nedeniyle arabamızı battaniye ile koruma altına aldık. Yapacak hiçbir şeyimiz yok" dedi.

Motoru donan aracı için usta çağırdığını söyleyen Savaş Demir, “Gece çok soğuktu araç dondu. Şu an bujileri temizliyoruz. Sanayiden bir usta çağırdık sağ olsun yardımcı oldu, motorun temizliğini yapıyor" diye konuştu.

Soğuk hava nedeniyle bazı iş yerlerinin camları da buz tuttu. İşletmeciler vitrin camlarındaki buzu temizlemek için saç kurutma makinesi kullandı. Saç kurutma makinesiyle iş yerinin camını ısıtan Hazal Vargün, "Kars'ta etkili olan soğuk hava sebebiyle iş yeri camları buz tuttu. Biz de saç kurutma makinesiyle ısıtarak açmaya çalışıyoruz" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap