SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Karaman'da 9 DEAŞ şüphelisi adliyede

Karaman'da 9 DEAŞ şüphelisi adliyede

04 Mart 2020 Çarşamba - 16:20




Karaman'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 9 şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.





Karaman'da, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 kişi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin, örgüte finans sağlama ve militan kazandırma faaliyetlerinde bulunduğu öne sürüldü.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen DEAŞ'a yönelik soruşturma kapsamında, terör örgütü üyesi olduğu öne sürülen 12 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından 2 Mart Pazartesi günü sabah saatlerinde kent merkezi ile Süleymanhancı köyünde önceden belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

Eş zamanlı operasyonlarda 9 kişi, gözaltına alındı, diğer 3 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. Şüphelilerin, örgüte finans sağlama ve militan kazandırma faaliyetlerinde bulunduğu öne sürüldü. Operasyon kapsamında adreslerde yapılan aramalarda; 13 cep telefonu, 14 SIM kart, 37 yasak yayın, 7 ruhsatsız av tüfeği, 2 kurusıkı, 5 bilgisayar ile çok sayıda dijital doküman ele geçirildi. Şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap