SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Kağıthane'de mağdur olan 149 haneye 745 bin lira devlet yardımı

Kağıthane'de mağdur olan 149 haneye 745 bin lira devlet yardımı

25 Nisan 2019 Perşembe - 10:34




Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İstanbul Kağıthane’de mağdur olan 149 haneye toplamda 745 bin TL kaynak aktarıldığını açıkladı





İstanbul Kağıthane'de geçtiğimiz hafta bir inşaatın istinat duvarının çökmesinin ardından tahliye edilen 4 katlı bina çöktü. Bölgede risk altında olan 21 bina ise tahliye edildi.

745 BİN TL'LİK KAYNAK AKTARILDI

Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi'nde çöken binayla ilgili bir açıklamada bugün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. Bakan Selçuk, Kağıthane'de mağdur olan 149 haneye toplamda 745 bin lira kaynak aktarıldığını bildirdi.

BAKAN KURUM: KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLAYACAK

Dün göçük meydana gelen mahalleye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise, "Çalışmalar sonucu burada riskli gördüğümüz alanlarda kentsel dönüşümü başlatacağız" dedi. Kurum, kentsel dönüşüme finansman desteği de verileceğini kaydetti. Zeminin riskli olup olmadığına ilişkin çalışma yapıldığını ifade eden Kurum "Bu alanda az katlı kentsel dönüşüm projelerini yapacağız" dedi.

Bakan Kurum inşaat firması hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap