SON DAKİKA



Haber > Yaşam > İzmir’deki pazar yerinde kuyruk oluştu

İzmir’deki pazar yerinde kuyruk oluştu

22 Nisan 2020 Çarşamba - 14:13




Corona virüs salgınıyla mücadele kapsamında Gaziemir ilçesindeki pazar yerinde ekipler, yoğunluk yaşanmaması için vatandaşları tek tek içeriye aldı. Bu nedenle pazar alışverişi yapmak isteyenler metrelerce kuyruk oluşturdu.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 23-26 Nisan tarihlerinde uygulanacak olan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde, pazar yerlerinde yoğunluklar yaşanmaya başladı. Cuma günü başlayacak olan Ramazan ayının da etkisiyle vatandaşlar, mutfak alışverişlerini tamamlamak için pazar yerlerine akın etti. İzmir’in Gaziemir ilçesindeki pazar yeri de kalabalıktan nasibini aldı. Kısıtlama öncesinde yüzlerce vatandaş sabahın erken saatlerinde pazar yerine gelince, zabıta ekipleri yoğunluk yaşanmaması için pazara vatandaşları tek tek aldı. Hal böyle olunca da pazaryerinin iki ayrı noktasında başlayan alışveriş için gelenlerin oluşturduğu kuyruk yaklaşık 300 metreyi buldu. Beklemekten sıkılan bazı vatandaşların sıradan çıkarken, bazı vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymadıkları görüldü. Sıranın kendisine gelmesinin ardından alışveriş yapanların mutluluğu ise gözlerine yansıdı.

Pazara girmek için hayatında ilk kez sıra beklediğini belirten Meryem Aybora (45), "Bir saattir pazara girmek için kuyrukta bekliyorum. Ancak vatandaşların bazılarının sosyal mesafe ve maske kuralına uymadığını görüyorum. Büyük bir yığılma var. Hayatımda ilk kez pazara girmek için sıra bekliyorum. Koronavirüs sayesinde çoğu şeyi ilk kez yaşıyoruz. Bu virüs bizi bitirdi. Keşke çıkmasaydım" dedi.

'VİRÜS BÖYLE DAHA FAZLA YAYILIYOR'

Kronik rahatsızlığı olmasına rağmen mecburen çıktığını belirten Perihan Özdemir (58), "Sıranın sonlarında kaldım. Kronik hastalığım da var ancak beklemekten başka bir çarem yok. 4 gün kısıtlama olduğu için alışveriş yapmamız gerekiyor. Hayatımda ilk kez böyle bir şeye şahitlik ediyorum" dedi.

Belediyenin yeterli tedbir almadığını savunan Veli Gülsüm (59), "Belediye bu işin önlemini farklı şekilde alabilirdi. Belediye, mahalle aralarında seyyar manavların gezmesine izin verseydi, bu sıra olmazdı. Bu şekilde virüs daha fazla yayılıyor. Madem bir araya gelmememiz gerekiyor, neden bu durumu yaşıyoruz? Bir saattir pazara girmek için sıra bekliyorum. Bu olaya da tedbir alınması gerekiyordu" diye konuştu.


‘BEKLEMEKTEN BAŞKA ÇARE YOK’

Hasan Güçlü (51) ise yoğunluğu azalması için şu öneride bulundu:

"Olması gereken şey yapılıyor. Ancak bir noktaya daha pazar kurulsaydı bu yoğunluk da azalırdı. Herkes haklı olarak buraya geliyor. Beklemekten başka bir çaremiz yok. Önümüz Ramazan olduğu için ben de alışveriş yapmak için sıradayım. İnşallah Ramazan ayında bu beladan kurtuluruz."

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap