SON DAKİKA



Haber > Yaşam > İrem Su'ya çarpan sürücünün cezası düşürüldü

İrem Su'ya çarpan sürücünün cezası düşürüldü

20 Aralık 2019 Cuma - 15:56




Üniversite öğrencisini ölümüne neden olan sürücü hakkında verilen 9 yıllık cezanın 7 yıla düşürüldüğünü duyan anne tepki gösterdi. Acılı anne, "Bana bundan sonra kim anne diyecek?" diye sordu.





Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İstiklal Yerleşkesi Kavşağı'nda, 13 Mart sabahı meydana gelen kazada, Süleyman Emre Kılınç yönetimindeki 42 DIP 19 plakalı otomobil ile Uzman Çavuş Emre Esmer'in kullandığı 03 RF 575 plakalı otomobil çarpıştı.

Kazada Süleyman Emre Kılınç, beraberinde bulunan İrem Su Akkaya ve Beyza Din (19) ile diğer otomobilin sürücüsü Emre Esmer yaralandı.

KAZADAN BİR GÜN SONRA ÖLDÜ

Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan, Isparta'ya sevk edilen MAKÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi İrem Su Akkaya, kazadan 1 gün sonra yaşamını yitirdi.

UZMAN ÇAVUŞ ALKOLLÜ ÇIKTI

Tedavisinin ardından gözaltına alınan Emre Esmer'in, 1.92 promil alkollü olduğu belirlendi. Kırmızı ışık ihlali yaptığı da öne sürülen Esmer, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Emre Esmer, 'bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmak' suçundan 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.Cezada indirim yapmayan mahkeme heyeti, Esmer'in ehliyetine 2.5 yıl süreyle el konulmasına da hükmetti.

LİNÇ EDİLDİĞİNİ SÖYLEDİ

Emre Esmer'in avukatı ile İrem Su Akkaya'nın Ailesi, kararı Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıdı. Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 11. Ceza Dairesi'nde bugün görülen 6'ncı duruşmaya, İrem Su'nun annesi Leyla Akkaya, babası Halil Akkaya ve Süleyman Emre Kılınç ile taraf avukatları katıldı. Tutuklu sanık Emre Esmer ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Tutuklu sanık Esmer, duruşmada kazadan sonra sosyal
medyada linç edildiğini söyleyerek, mağdur olduğunu söyledi.



CEZA DAİRESİ CEZAYI DÜŞÜRDÜ

Duruşma sonunda, ceza dairesi, yerel mahkemenin verdiği 9 yıl 9 ay hapis cezasını 7 yıl 6 aya düşürdü. Tutukluluğun devamına karar verilen sürücünün sürücü belgesine el konulma süresi de 1 yıla indirildi.

'BANA BUNDAN SONRA KİM ANNE DİYECEK?'

Karara tepki gösteren anne Leyla Akkaya, “19 yaşındaki bir çocuğun hayatı hiç bu kadar ucuz olamaz. Her şey ortada. Kırmızı ışık, kural ihlali, alkol hepsi var. Ben artık anne değilim. Tek çocuğumu kaybettim. Bana bundan sonra kim anne diyecek? Bunun bedelini nasıl ödeyecekler? Verilen ceza 7 yıl 6 ay. Ben o çocuğa 19 senemi verdim. Bunun bedeli olmalı. Bu burada bitmedi. Sonuna kadar gideceğiz. Bir tek bizim için değil. Bizim duruşmadan önce iki çocuk kazada ölmüş ama sanık tahliye oldu. Ben bu adalet sistemini anlamıyorum." dedi.

'ADALET TECELLİ ETMEDİ'

Baba Halil Akkaya da insan hayatının bedelinin bu olmaması gerektiğini söyledi. Baba Akkaya, “Alkollü olarak yollara çıkmak, bu kadar masum insanın canına kast etmek yanlış. Biz burada sadece Emre Esmer'i yargıladık.

Bunun üzerine gitmeye de devam edeceğiz. Hiçbir şey İrem Su'yu getirmeyecek. Ama bir kişiyi de kurtarabilirsek, bu bizim için başarıdır. Artık kaybedecek bir şeyimiz kalmadı. Biz dünyadaki tek varlığımızı kaybettik. Bundan sonra her şey boş. 'Adalete güveniyoruz' dedik ama adalet tecelli etmedi. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız." diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap