SON DAKİKA



Haber > Yaşam > İdlib'de son 2 günde 25 bin sivil daha yerinden edildi

İdlib'de son 2 günde 25 bin sivil daha yerinden edildi

22 Aralık 2019 Pazar - 12:31




Suriye'de Beşşar Esed rejimi güçleri ve Rusya'nın, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki yerleşimlere saldırıları sonucu son 2 günde en az 25 bin sivil Suriye-Türkiye sınır hattına yakın bölgelere göç etti.





İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde yerinden edilen sivillere ilişkin  veri çalışması yürüten Suriye Müdahale Koordinatörlüğü Müdürü Muhammed Hallaj'dan  alınan bilgiye göre, Esed rejimi ve İran destekli yabancı terörist gruplardan  oluşan rejim güçleri ile Rusya'nın saldırıları nedeniyle son 2 günde en az 25 bin  sivil evlerini terk etti.

Hallaj, hava ve kara saldırılarının aralıksız sürmesi nedeniyle göç  rakamının tam olarak bilinmediğini, tespit edebildiklerinin 25 bin olduğunu  belirtti.
 
İdlib'in güneyindeki yerleşimler ve özellikle Marratinnuman ilçesi  kırsalı, göç veren bölgelerin başında geliyor.



 
Yerlerinden edilen aileler, barınak, çadır, battaniye ve yatak gibi  yaşam malzemesine acil ihtiyaç duyuyor.
 
Rejim güçlerinin, önceki gün Marratinnuman ilçe ve kırsalında  başlattığı kara operasyonunda ele geçirdiği köy sayısı 15'e yükseldi.
 



Rusya'ya ait savaş uçaklarının gece geç saatlerinde İdlib Gerginliği  Azaltma Bölgesi'ndeki sivil yerleşimlere düzenlediği saldırılarda 5 sivil  hayatını kaybetti.
 
Kasım başından bu yana 205 bin sivil göç etti
 

Hallaj, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki yoğun saldırılar  nedeniyle kasım başından bu yana yaklaşık 205 bin sivilin yerinden edildiğini  belirtti.



 
Rejim güçleri ile Rusya'nın hastane, okul, cami, Sivil Savunma merkezi  ve evleri vurduğunu söyleyen Hallaj, "Bu sayede sivillerin geri dönüşünü  engellemek istiyorlar." dedi.
 
Rejim güçleri ve Rusya'nın devam eden saldırıları sonucu kaçan  sivillerin büyük bir kısmı, Hatay'ın Reyhanlı ilçesi karşısındaki Suriye  topraklarında yer alan Atme, Kah, Deyr Hassan ve Kefer Lusin gibi bölgelerdeki  sınıra yakın kamplar ile İdlib'de zeytin ağaçlarının bulunduğu alanlara,  Türkiye'nin terörden arındırdığı Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı  bölgelerine sığınıyor.
 



Türkiye ile Rusya arasında, 17 Eylül 2018'de imzalanan mutabakattan bu  yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde, rejim ve Rusya'nın saldırılarında  1300'den fazla sivil öldü. Saldırıların yoğun olduğu yerlerden, nispeten sakin  yerlere ve özellikle Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise son bir  yılda 1 milyonu aştı.
 
Bu sıcak gelişme haberidir. Kısa süre içinde güncellenecektir. Güncellemeler için sayfayı lütfen tekrar ziyaret edin.
Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Karadeniz uygulamasını akıllı cihazlarınıza ( İOS , Android ) kurabilir Twitter’da Karadeniz_GZTS hesabını takip edebilirsiniz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap