SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Hatay'da evleri yıkılan çift Bursa'da evlendi

Hatay'da evleri yıkılan çift Bursa'da evlendi

28 Şubat 2023 Salı - 14:39




Hatay'da evini yurdunu depremde kaybeden Adem Akçe ve Tülin Sümbül, Bursa'da yeni bir hayat kurmak için dünyaevine girdi.





Hatay'da 2 yıl önce tanışan ve kendi aralarında nişan yapan 34 yaşındaki Adem Akçe ve 29 yaşındaki Tülin Sümbül, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremle evlerinden son anda çıkabildi.

Yaşadıkları evleri yıkılan Adem ve Tülin çifti, Hatay'ın Antakya ilçesinden Bursa'ya geldi.

Hayalini kurdukları düğün için aldıkları çeyizler ise enkaz altında kaldı.

Korku dolu anları halen yaşayan çift, kaldıkları otelin de desteği ile dünyaevine girdi.

"Şükür halimize"


Otel çalışanlarının da katıldığı törenle nikahları kıyılan çiftten Adem Akçe, şunları söyledi:

Hatay'da hayat durduğu için mecburen buraya geldik. 12 gün önce buraya geldik. Geldiğimizde AFAD'a gittik. Soy ismimiz tutmadığı için sorun yaşayabilirdik. Allah herkesten razı olsun. Geçtiğimiz hafta nikah tarihini aldık. Mobilya üzerine işim vardı. Bursa'da böyle bir işim olursa, mesleğimi icra etmek istiyorum. Artık burada hayatımızı sürdürmek istiyoruz. Hatay'da yıkılan evimizle birlikte hatıralarımız, aldığımız düğün eşyalarımız gitti. Şükür halimize, elimiz ayağımız tutuyor. Yeniden kurar, yeniden eşyalar alabiliriz. Hatay'da evleri yıkılan çift Bursa'da evlendi

"Yeniden hayat kurmak istiyoruz"

Nikahının kıyılmasıyla Akçe soyadını alan Tülin ise, şu ifadeleri kullandı:

Hatay Antakya ilçesinde yaşıyorduk. Depremin olmasıyla birlikte canımızı nasıl kurtardık bilmiyorum. 10 gün gibi oralarda kaldık. Daha sonra buraya gelmeye karar verdik. AFAD'a yerleştik. Sonra bizi otele gönderdiler. Biz de hayalini kurduğumuz evliliğe adım atmak istedik. Tek tek ayrı ayrı yerlere de gönderilebilirdik. Bugün de nikahımız yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Biz şimdi yeniden bir hayat kurmak istiyoruz. Ben kasiyerlik yapıyorduk. İnşallah burada iş imkanı bulursak, evimizi de kurmak istiyoruz. Hatay'da evleri yıkılan çift Bursa'da evlendi

Çiçeği burnunda çiftin nikah şahitliğini ise, Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız, Bursa İl Turizm Müdürü Kamil Özer, Gönlüferah Oteli Müdürü Uğur ve Akbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İlkay Akbaş yaptı.
 


Hatay'da evleri yıkılan çift Bursa'da evlendi
Hatay'da evleri yıkılan çift Bursa'da evlendi

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap