SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Güneşe aldanmayın! Meteoroloji uyardı; yağışlar fena vuracak...

Güneşe aldanmayın! Meteoroloji uyardı; yağışlar fena vuracak...

22 Nisan 2021 Perşembe - 09:01




Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre Türkiye bugün ve yarın güneşli havanın etkisi altında olacak. Hava sıcaklığı güney, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde olacak. Ancak yağışlı hava yeni haftayla birlikte geri geliyor...





Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Nevşehir ve Kayseri), Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Ardahan ve Erzincan çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'nin hava durumu raporuna göre bugün Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Nevşehir ve Kayseri ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Güney, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR


Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'da ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 zaman zaman 80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Rüzgarın; Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 zaman zaman 80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar ile soba ve baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.


AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Nevşehir ve Kayseri çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Karadeniz bölümünün yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 zaman zaman 80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı, kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan ve Ardahan çevreleri ile bölgenin güneydoğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 zaman zaman 80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.


Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzey kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

DENİZLERDE HAVA

Batı Akdeniz'in batısında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerine kadar Doğu Karadeniz’in doğusu yer yer sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Karadeniz’de güney ve güneydoğudan öğle saatlerinde güneybatıdan 2 ila 4 akşam saatlerinden itibaren 5 ; Doğu Karadeniz’de doğu ve güneydoğudan doğusunda kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, Doğu Karadeniz’de 2,0m ; Görüş: İyi, yağışta orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı bulutlu ; Rüzgar: doğu ve güneydoğudan öğle saatlerinde batısı güneybatıdan, sabah saatlerinde güneyi güneyden 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m; Görüş: İyi.


EGE

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu ; Rüzgar: Kuzey Ege’de ilk saatlerde kuzey ve kuzeybatıdan zamanla doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 ; Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5, güneyi akşam saatlerinde yer yer 6 kuvvetinde ; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Güney Ege’nin güneyinde yer yer 2,5m; Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu ; Rüzgar: Batı Akdeniz’de batı ve güneybatıdan 3 ila 5, batısında akşam ve gece saatlerinde kuzeybatıdan 5 ila 7 ; Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan yarın sabah saatlerinde kuzeydoğudan 3 ila 5 ilk saatlerde batısında 6 kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5 m, Batı Akdeniz’in batısında 2,5 ila 3,5m ; Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 yer yer 6 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,75 m yer yer 1,0m ; Görüş: İyi.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini



Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap