SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Gram yağ yemeyen pişi tarifi!

Gram yağ yemeyen pişi tarifi!

02 Aralık 2023 Cumartesi - 16:14




Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan pişiler, artık daha hafif ve lezzetli olabilir!





Yağ çekmeyen pişi tarifi ile kahvaltılarınıza yeni bir soluk getirebilirsiniz. İşte adım adım yağsız ve kabaran pişi yapımı.

Pişi yapmak hiç bu kadar kolay ve sağlıklı olmamıştı! Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz yağ çekmeyen pişi tarifi ile hem lezzetli hem de hafif pişiler yapabilirsiniz.

Ev yapımı pişilerin en leziz hali: Yağ çekmeyen pişi! Bu tarifle pişileriniz daha hafif ve lezzetli olacak. Yağsız pişi yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz.

Kahvaltıların yıldızı pişiler, yağ çekmeyen tarifiyle çok daha sağlıklı olabilir! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, tüm ailenizin favorisi olacak. İşte yağ çekmeyen pişi yapımının sırları.

YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ TARİFİ

MALZEMELER:


• Yarım su bardağı süt (100 ml)
• Yarım su bardağı yoğurt
• 1 tane yumurta
• 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
• 1 paket kabartma tozu
• 3 su bardağı un

İÇİ İÇİN:

• 150 gr beyaz peynir
• Çeyrek demet maydanoz

KIZARTMAK İÇİN:

• Sıvı yağ

YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ TARİFİ

1. İlk olarak iç harcı için beyaz peyniri çatalla ezerek hazırlayın.
2. İnce ince kıydığınız maydanozu peynirin üzerine ekleyin ve güzelce karıştırın.
3. Yoğurma kabına yoğurt, süt ve yumurtayı alarak çırpın.
4. Karışıma tuz, kabartma tozu ve unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmelisiniz.
5. Toparladığınız hamurun üzerini streç filmle kapatarak yaklaşık 10 dakika dinlendirin.
6. Hamuru tezgaha alarak un serpin ve bir kez daha yoğurun.
7. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini açın. Bir oklava veya merdane yardımıyla hamuru hafifçe unlayın ve açın.
8. Açtığınız hamurun üzerine peynirli iç harcını aralıklı olarak yerleştirin. İlk açtığınız hamurun üzerine dikkatli bir şekilde kapatın.
9. Hamur kesme aparatı veya bir bardak kullanarak yuvarlak parçalar kesin.
10. Kenarlarda kalan hamur parçalarını toparlayın ve aynı işlemi tekrarlayarak pişileri hazırlayın.
11. Kızdırdığınız sıvı yağda pişileri kızartmaya başlayın. Orta ateşte sürekli çevirerek kızartmaya devam edin.
12. Pişilerin her tarafı güzelce kızardıktan sonra kağıt havlu serili bir tabağa alın.
13. Yağ çekmeyen ve balon gibi kabaran pişileriniz servise hazır!
Sağlıklı ve lezzetli kahvaltıların yeni gözdesi olan yağ çekmeyen pişiler, bu tarifi deneyen herkesin beğenisini kazanıyor. Yağsız ve kabaran pişiler, sabahları daha keyifli hale getirecek. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarifi mutlaka deneyin. Afiyet olsun!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap