SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Gökbey helikopteri "Kartal" ile uçacak

Gökbey helikopteri "Kartal" ile uçacak

20 Ocak 2020 Pazartesi - 16:43




TUSAŞ'ın ana yükleniciliğinde, KORDSA ile yürütülecek Kartal Projesi'yle Gökbey'e ait helikopter pallerinin üretiminde kullanılan, Türkiye'de üretilmeyen, ihracat lisansına tabi malzemeler yerli olarak geliştirilecek.





Türk savunma sanayisi bünyesinde  yürütülecek Karbon ve Cam Elyaf Epoksi Prepreg Geliştirilmesi (Kartal)  Projesi'yle helikopter pallerinin üretiminde kullanılan malzemelerin tedarikinde  dışa bağımlılık ortadan kalkacak. 
Savunma sanayisinde platform üreticisi haline gelen, güvenlik  güçlerinin ihtiyaçlarını yaklaşık yüzde 70'ini yerli olarak karşılayan Türkiye,  yerlileştirme çabasını kritik alt sistemler, bileşen ve malzeme bazında  yaygınlaştırıyor.
 
Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı  koordinasyonunda bir dizi proje yürütülüyor. Söz konusu projelerden biri yerli  imkanlarla geliştirilip üretilen ilk genel maksat helikopteri Gökbey'e yönelik  olarak hayata geçirildi.
 
Kartal Projesi'nde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) ana  yüklenici, KORDSA ise ana alt yüklenici olarak yer alıyor.
 
Projeyle Gökbey platformuna ait helikopter pallerinin üretiminde  kullanılan, halihazırda Türkiye'de üretilmeyen, ihracat lisansına tabi epoksi  reçine emdirilmiş cam elyaf ve karbon elyaf takviyeli prepreg malzemelerin  geliştirilmesi, üretilmesi, doğrulama ve kabul testlerinin yapılması  hedefleniyor.
 
Geliştirilen prepreg malzemeler ilgili helikopter ana rotor pal ve pal  bağlantı çenesi yapılarına uygulanarak tasarım doğrulama süreci tamamlanacak.
 
Yerli prepreg malzemelerin üretiminin gerçekleştirilmesiyle helikopter  pallerinin üretiminde kullanılan malzemelerin tedarikinde dışa bağımlılık ortadan  kalkacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap