SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Göçmen faciasında çok acı detay!

Göçmen faciasında çok acı detay!

01 Temmuz 2020 Çarşamba - 18:56




Cumartesi akşamı 22-23 sularında 55-50 civarında olduğu düşünülen kaçak göçmenlerin içerisinde yer aldığı tekne Van’ın tarihi Çarpanak Adası yakınlarında alabora oldu. Olumsuz hava şartları nedeniyle bir süre kurtarma faaliyetlerini bekleten Van Jandarma il Komutanlığı ekipleri Cumartesi gününden beri zaman zaman hava koşulları nedeniyle ara vermek zorunda kalıyor. Feci olayda, şu ana kadar 6 kişinin cesedine ulaşıldı. Kaçak göçmenlerin yanında bir de organizatör olduğu düşünülen bir Türk vatand





Van’ın Tuşba ilçesinde tarihi Çarpanak adası yakınlarında 27 Haziran’dan bu yana haber alınamayan ve 60 kişiyi taşıdığı düşünülen göçmen teknesinden 6 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Habertürk’ten Emrah Doğru’nun haberine, Jandarma Genel Komutanlığının JAK timleri ve özel su altı arama ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Helikopterlerin ve arama kurtarma botlarının çalışmaları devam ederken 55-60 kişiyi taşıdığı düşünülen teknenin fırtınalı hava koşulları sebebiyle battığı belirtiliyor.

Olayın üzerine bugün kente giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, havaalanında gazetecilere açıklama yaptı. Soylu, 28 Haziran’da saat 18.00’da bir muhtarın ihbarı sonucu Van Gölü'nde bir teknenin battığı haberini aldıklarını, bunun üzerine arama çalışmalarına başladıklarını söyledi. Soylu, gemiden kurtulan bir kişinin verdiği bilgi üzerinden batan teknede 55-60 kişinin bulunduğunu düşündüklerini söyledi.

Öte yandan arama kurtarma çalışmalarına olumsuz hava şartları nedeniyle ara verildi. Çalışmalara katılan tekne ve botlar kıyıya çekilirken, havanın düzelmesiyle yeniden arama kurtarma çalışmalarına devam edileceği bildirildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap