SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Fil hastalığına yakalandı hayatı altüst oldu!

Fil hastalığına yakalandı hayatı altüst oldu!

28 Aralık 2020 Pazartesi - 13:38




Ankara'da geçirdiği trafik kazası sonrasında kılcal damarı kopan ve ondan sonra halk arasında fil hastalığına yakalanan Sennaz Çelik'in hayatı kabusa döndü.





Sennaz Çelik, 2008 yılında eşi ile birlikte geçirdikleri trafik kazasında eşini kaybetti. Kendi üzerinden de traktör geçen Çelik, bu kaza sonrasında 3 ay yoğun bakımda yattı. 

Kaza sonrasında kılcal damarı kopan Çelik, bundan dolayı halk arasında “fil hastalığı” olarak bilinen lenfödem hastalığına yakalandı. Halk arasında “fil hastalığı” olarak da bilinen lenfödem, kol ve bacakların şişmesi ile kendini belli ediyor ve lenf bezlerinde oluşan tıkanmalara bağlı olarak ortaya çıkıyor. 

Kol veya bacaklarda inanılmaz derecede şişliklere yol açabiliyor. Bu hastalık ile mücadele eden Çelik, artık şişliklerin dayanılmaz duruma geldiğini ve yetkililerden yardım istediğini söyledi.

Bundan 12 yıl önce yaşadığı bir trafik kazası sonrasında bu hale geldiğini belirten Sennaz Çelik, “Yayladan gelirken oldum. 12 sene bitti 13’e girdi. Olayda beyim öldü ben de doktor doktor geziyorum. Hep gittiğim doktorlar enfeksiyon dedi. Geri yolladılar hep." dedi. 

Doktorlara seslenen Çelik'in "Buraya da tedavi için geldim hastalıktan dolayı almadılar, hastalık geçer diye. Buradan yetkililere sesleniyorum, bana iyi bir doktor bulsun. Doktorlara da sesleniyorum, duyanlar işitenler bir çare bulsunlar bana. Kalkamıyorum edemiyorum. " diye konuştu. 

Yaşadığı zorlukları anlatan Çelik "Damat bel fıtığı oldu, beli ağrıyor. Memlekete gitmiştim oradan da İstanbul’a gidemedim. Arabaya sığmadı bacaklarım. En son Tokat’taki doktor benim yapabileceğim bir şey yok dedi. Buraya geldim burada da hastalıktan dolayı almadılar, kalbim ve şekerim var diye” sözlerini kullandı. 

Annesinin bu durumdan dolayı çok sıkıntı çektiğini dile getiren Meliha Şimşek, “Yağlı lenfödem dediler bize. Buraya geldiğinde de damarları genişletmek için zaten şuan da ilaç kullanıyor. Pandemiden dolayı ertelendi biraz da. Şeker var, kalp var, tansiyon var o yüzden." dedi. 

Hareketlerinin kısıtlandığını belirten Şimşek "Lavaboya gitmekte çok sıkıntı yaşıyoruz. Lavaboya gidemiyor, kendi başına hareket yok zaten. Sürekli birinin desteği olması gerekiyor. Son 2 yıldır daha çok çoğaldı. Hareketleri daha da kısıtlandı." şeklinde konuştu.

Yardım beklediklerini belirten Şimşek "Yardım bekliyoruz yetkililerden. Yardımcı olurlarsa çok seviniriz. Önceden evin içerisinde gidiyordu geliyordu. Şimdi o da yok tamamen yatağa bağımlı. 2008 yılıydı, bir kaza geçirdiler, orada babam vefat etti." dedi. 

Sözlerini Şimşek "Annem de hani traktör üzerinden geçtiği için, 3 ay falan yoğun bakımda yattı. Kılcal damarı koptuğu için ödem oluşturuyor ve yıl geçtikçe daha çok şişiyor” diyerek tamamladı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap