SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Evlat nöbetindeki anne: Ne Kadınlar Günü ne de bayramımız var

Evlat nöbetindeki anne: Ne Kadınlar Günü ne de bayramımız var

08 Mart 2023 Çarşamba - 14:37




Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığını söylediği oğlu Yavuz için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Sevgi Çağmar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne çocuklarından ayrı girdiklerini belirterek, "Ne Kadınlar Günü ne de bayramımız var" dedi.





Terör örgütü PKK tarafından çocukları kaçırılan aileler, 3 Eylül 2019'da Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbetine başladı. 1283 gündür sürdürülen nöbette bugüne kadar 39 aile, çocuklarına kavuştu. Evlat nöbetindeki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde çocuklarından ayrı girmenin burukluğunu yaşadı.

 Sakarya'da 8 yıl önce 23 yaşındayken kaçırılan oğlu Yavuz için evlat nöbetine devam eden Sevgi Çağmar, “Ne Kadınlar Günü ne de bayramımız var. Bu hasretle çocuğumuzu bekliyoruz. Bu hasret artık bitsin. Oğlum bizi duyuyorsan ve görüyorsan gel” dedi.

2010 yılında 18 yaşındayken kaçırılan oğlu Mahmut için nöbete katılan Bedriye Uslu da, “Çocuklarımızın peşindeyiz. Sabah kalkıp çadıra geliyoruz. Kız çocukları da kadın. Onları oraya mahkum etmişler. HDP'nin ne hakkı var bu annelere ve kız çocuklarına zulme. HDP diyor 'Jin Jiyan Azadi (Kadın Yaşam Özgürlük)' hani nerede bu slogan. Onların peşindeyiz hep" diye konuştu.

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını belirterek Diyarbakır’da HDP İl Binası önünde eylem yapan ailelerin evlat direnişi 8 Mart Kadınlar Günü'nde de sürüyor.

Farklı şehirlerden 3 Eylül 2019 tarihinde Diyarbakır'a gelerek oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti, bin 283 gündür yurdun dört bir yanından gelenlerin de katılımıyla devam ediyor. 

Yaz kış, kar yağmur, bayram, salgın demeden büyük bir dayanışma ve kararlılıkla yürütülen oturma eylemi sayesinde 39 aile, evladını terörün pençesinden kurtarmayı başardı. Diğer ailelerin umutlu bekleyişi ise, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de devam etti.

"Kızımı benden aldılar, hayallerimi çaldılar"

Adana'da kaldıkları dönemde götürülen kızı için evlat nöbetinde olan anne Pınar Biçer, Van'dan geldiğini ve evlat nöbetinde olduklarını söyledi. Kızının 2015'te HDP'liler tarafından kandırılıp terör örgütü PKK tarafından da dağa kaçırıldığını iddia eden anne Biçer, kızının kadın hakkını sorarak 8 Mart Kadınlar Günü'nün nerede olduğunu sordu. 

Anne Biçer, "2015’ten bu yana kızımın peşindeyim, ölsem de kızımın peşini bırakmayacağım. HDP götürüp PKK’ya satmış, kızım da kadındır. 

İnsan haklarına sesleniyorum; bunlar da kız çocukları değil mi? Biz göz önünde bulunduruyoruz, gözyaşlarımız su gibi akıyor. 8 Mart Kadınlar Günü hani bizim günümüzdü? Kızım da bir kadın, götürmüşler mağaraya 'Ya öl ya da öldür' diyorlar. Ben kızımı fakirlikle, babası çobanlık yaparken büyütüp bu yaşa getirdim. 

Kızımı benden aldılar, hayallerimi çaldılar. Ben sonuna kadar buradayım, eylemimi bırakmıyorum. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap