SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Eski eşini 25 kez bıçaklayarak öldürdü, cezası belli oldu

Eski eşini 25 kez bıçaklayarak öldürdü, cezası belli oldu

03 Şubat 2022 Perşembe - 11:54




Kayseri'de, nafaka tartışmasında eski eşi Fatma Abravcı'yı (43) 25 kez bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Yasin Tatay'ın (40) yargılandığı davada savcı, mütalaasını açıkladı.





Kocasinan ilçesinde, geçen yıl 2 Nisan’da, Fatma Abravcı’nın yol kenarında cesedi bulundu. Yapılan incelemede Abravcı’nın, 25 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi. Polis ekipleri, cinayet şüphelisini bulmak için 50 kilometrelik alandaki 4 bin 500 saatlik güvenlik kamerası kaydını inceleyip, olay yerinden geçen araçları takibe aldı.

10 BİN ARAÇ KONTROL EDİLDİ

10 bin araç ise Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ile kontrol edildi. Yapılan çalışmalarda, olay yerinden geçen otomobillerden birinin, Fatma Abravcı’nın 6 yıl önce boşandığı Yasin Tataya ait olduğu belirlendi. İkinci evliliğini yapan Tatay, Melikgazi ilçesindeki evinde yakalanıp, gözaltına alındı. Tatay, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tatay hakkında, ‘tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2’nci duruşmasında; tutuklu sanık Yasin Tatay ile Fatma Abravcı’nın şikayetçi 2 ağabeyi, erkek kardeşi ve kız kardeşi hazır bulundu. Savcı, mütalaasının hazır olduğunu açıklayarak, sanığın ‘tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi.

‘HER ŞEY BİR ANDA OLDU’


Mütalaaya karşı sözleri sorulan sanık Yasin Tatay ise “Kimseye tasarlama amacı gütmedim. Fatma, sürekli bana hakaret edip, tehdit ediyordu. Her şey bir anda oldu. Pişmanım” dedi.

Fatma Abravcı’nın ağabeyleri ve kardeşleri de şikayetçi olduklarını belirterek, sanığın en ağır cezayı almasını istediklerini söyledi.

Ara kararla sanık Yasin Tatay’ın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, taraf avukatlarının esasa ilişkin savunmalarını hazırlamak için süre istemeleri üzerine duruşmayı erteledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap