SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Erzurumlu dadaş doğalgaz faturasını indirme yolunu buldu

Erzurumlu dadaş doğalgaz faturasını indirme yolunu buldu

19 Kasım 2019 Salı - 10:13




Yaptığı tasarruf peteği ile faturayı 7 buçuk liraya indirebildiğini aktaran Ebubekir Taşbaşı, yakın zamanda seri üretime geçmeyi hedefliyor.





Erzurum’da yaşayan Ebubekir Taşbaşı, üretmiş olduğu tasarruf peteği ile faturaları 7 buçuk liraya indirip, cepleri yakan fahiş fiyatları ortadan kaldırmayı planlıyor.

MADDİ TASARRUF HEDEFLİYOR

Taşbaşı, peteklere döşemiş olduğu devir daim su sistemi ile özel bir gaz sistemini birleştirerek, doğalgaz maliyetlerini olabilecek en düşük seviyeye indirilebileceğini söyledi. Taşbaşı, enerji tasarrufu açısından önemli olan buluşuyla, yüzde 90’a varan maddi tasarruf hedefliyor.



7 BUÇUK LİRAYA ISINMA

Taşbaşı, “Kış aylarında yakıttan tasarruf için bir petek dizayn ettim. Doğalgaz veya elektrikli kombi fark etmeksizin, peteğin içerisinde bulunan ısıya duyarlı cıvalı gazın ısınması sayesinde petek ısınmaya başlayacak, peteğin ısınmasıyla ise odanız sadece 7 buçuk liraya ısınacak.” dedi.




SERİ ÜRETİM İÇİN GÖRÜŞMELERE BAŞLADI

Evlere montajlanan peteklerin gazlarının bitmesi ile ilgili seri üretim sonrasında servis elemanlarının gaz doldurma işlemini evlere gelerek gerçekleştirebileceğini dile getiren Taşbaşı, gazın ısınması hususunda ise buluşunu testlerden geçirdiğini vurguladı. Taşbaşı, Konya’da ilk seri üretim için ise görüşmelere başladı.




Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap