SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Ermenistan'ın Iğdır skandalına büyük tepki!

Ermenistan'ın Iğdır skandalına büyük tepki!

09 Aralık 2019 Pazartesi - 13:43




Ermenistan’da yayın yapan bir televizyon kanalı tarafından, hava kirliliği ile ilgili haber yaptığı Iğdır’ın Ermenistan’ın şehri olarak gösterilmesine sivil toplum kuruluşlarından büyük tepki geldi.





Ermenistan’da yayın yapan Western Armenian TV, yayınlarında Iğdır’ı Batı Ermenistan’ın bir şehri olarak göstermeye başladı. Ermeni televizyonunun bu yayınına sınır kenti Iğdır’dan büyük tepki geldi. 

Haber7'de yer alan habere göre, ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey de yaptığı açıklamada, skandal televizyon yayınına izin veren Ermenistan’ın Türk toprakları üzerindeki talebini bir daha gündeme getirmeye çalıştığını belirterek, "Iğdır ve 20’ye yakın Doğu Anadolu ve Güneydoğu şehirlerimizi sözde Batı Ermenistan devlet şehirleri olarak gösteren bir TV kanalının yayınına izin veren Ermenistan devleti Türkiye toprakları üzerindeki hak talebini net ortaya koymuştur. Bir komşu ülkenin topraklarına göz dikmek açıkça savaş ilan etmektir" dedi. 

Gülbey, Dışişleri Bakanlığı’nın Ermenistan’a nota vermesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap