SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Erhan Gökgücü yaşama veda etti

Erhan Gökgücü yaşama veda etti

14 Şubat 2020 Cuma - 13:36




Tiyatro emekçisi Erhan Gökgücü, hayata gözlerini yumdu. Geçtiğimiz Cuma gününden beri hastanede olduğu belirtilen oyuncu ve yönetmenyaşamına sabah saatlerinde kalp yetmezliği sebebiyle veda etti.





Oyun yazarı, oyunculuk, ve yönetmen olarak görev yapan Erhan Gökgücü, Devlet Tiyatroları’nda sırasıyla İzmir DT, Trabzon DT (Kurucu ve Sanat Yönetmeni), Adana DT (Sanat Yönetmeni) ve Ankara DT’de çalıştı. Gökgücü, biri yurt dışından olmak üzere 30’u aşkın ödüle sahip.

‘Giordano Bruno’ sahnelemesi sonucu yazar olarak aldığı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin ‘Aziz Nesin’ adına düzenlediği büyük ödülün yanı sıra ‘Promete 1940’ oyununun yazarı olarak Hasan Ali Yücel Ödülü’nün de sahibi. Oyunlarında ekseriyetle demokrasi ve düşünce özgürlüğü temasını işleyen Gökgücü, yaşamı boyunca birçok sivil toplum ve meslek kuruluşlarının yönetiminde bulundu. Gökgücü, halen 10 yıldır yürüttüğü Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği başkanı olarak görev yapıyordu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap