SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Darp edilip yalınayak Türkiye'ye sürüldüler

Darp edilip yalınayak Türkiye'ye sürüldüler

13 Şubat 2022 Pazar - 15:44




Bulgaristan unsurlarınca darp edilip ayakkabıları alındıktan sonra yalınayak Türkiye’ye geri itilen göçmenlere Türk polisi çorap ve giyecek verip sahip çıktı. Göçmenler, Bulgaristan polislerinin kendilerini çok dövdüğünü anlattı. Polis aracına çarparak duran alkollü kaçakçının yalanı ise pes dedirtti.





Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüphe üzerine bir aracı durdurmak istedi. Dur ihtarına uymayan otomobil sürücüsü, araçla birlikte kaçmaya başladı. Polis ekipleriyle şüpheli araç arasında dakikalarca süren kovalamaca kazayla son buldu. Otomobilin sürücüsü, polis aracına çarparak durabildi. Kaza maddi hasarlı olarak atlatıldı. Polis ekipleri tarafından araçta bulunan kişilerde yapılan araştırmada, 3’ünün Suriye, 1’inin Cezayir ve 1’inin Türkiye vatandaşı olduğu belirlendi.

“SOPA VE YUMRUKLARLA DARP EDİLDİK”

Araçta bulunan göçmenler Bulgaristan unsurlarınca darp edilip yalınayak Türkiye’ye geri itildiklerini söyledi. Edirne’nin Lalapaşa ilçesinin sınır köylerinden yalınayak geri itilen göçmeler zor anlar yaşadıklarını anlattı. Göçmenler, Bulgaristan unsurlarının kendilerini sopa ve yumruklarla dövdüğünü ileri sürdü. Soğuk havada zor anlar yaşayan göçmenlere polis ekipleri çorap ve giyecek vererek yardım etti. Darp edilip yalınayak Türkiyeye sürüldüler

ALKOLLÜ KAÇAKÇININ YALANI İSE PES DEDİRTTİ

Aracın sürücüsü Cezayir uyruklu M.B. ise, kendisinin de göçmen olduğunu, Bulgaristan’a geçerken Bulgaristan polisleri tarafından darp ettiğini söyledi. Kendisinin kaçakçı olmadığını iddia eden sürücü, kendisinin Türkiye’ye itildiğini öne sürdü. Ayrıca sürücünün daha önce de çeşitli suçlardan sabıkasının bulunduğu öğrenildi. Araçta bulunan Türkiye vatandaşı S.G. de olayla ilgisi olmadığını, otostop çekerek araca bindiğini söyledi.

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından, göçmenler ve şüpheliler jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap