SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Çanakkale'de su kullanımına yasaklar geldi

Çanakkale'de su kullanımına yasaklar geldi

09 Aralık 2020 Çarşamba - 16:15




Barajda su miktarının iyice azalmas üzerine harekete geçen Çanakkale Belediyesi, su kullanımıyla ilgili kısıtlama kararlarını duyurdu.





Yağışların az olması hasebiyle birçok ilde kuraklık belirtileri gözlemlenirken su kullanımıyla ilgili ilk kısıtlama haberi Çanakkale'den geldi. Belediye Encümeni, su tasarrufuna yönelik oybirliğiyle radikal kararlar aldı.

İşte su yasakları

  • Şehir şebeke suyu kulanılarak hortumla araba yıkanması, konut ve iş yeri önlerinin ve içlerinin hortumla yıkanması, halı ve kilim yıkanması yasaklandı.

  • Bahçe sulamalarının sabah ve akşam mümkünse kuyu suyu veya yağmurlama, damlama sistemi ile sulanması, yüksek su tüketimi olan sanayi tesislerinde suyun tasarruflu kullanılabilmesi için mevcut kullanımları göz önüne alınarak kısıtlamaya gidilmesi kararı alındı.
  • Oto yıkama, halı yıkama hamam, wc gibi su tüketimi yüksek olan iş yerlerine ön ödemeli elektronik sayaç takılması zorunluluğu getirilirken, yeraltı suyu kullanan işyerlerine de mekanik sayaç taktırılarak kullanılan suyun tespitinin yapılıp atıksu bedeli alınması kararlaştırıldı.
  • Park, bahçe, yeşil alan, tarımsal amaçlı üretim yapılan yerlerde sulamalar kısıtlandırılırken, acil sulama ihtiyacı olan yerlerde yağmurlama, damlama sistemi ile su kullanımının minimuma indirilmesi, şehir ve mücavir alanlarında şebeke suyunun tasarruflu kullanılması yönünde de karar verildi. 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap