SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Bursa'da gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı!

Bursa'da gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı!

17 Aralık 2021 Cuma - 20:17




Bursa'da Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri deprem tatbikatı yaptı. AFAD ile koordineli olarak gerçekleştirilen tatbikatta, yaralı depremzedeler enkazdan kurtarıldı.





Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığınca (JÖAK), İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan JAK timlerinin, başta deprem olmak üzere doğal afet olaylarına müdahalede etkinliklerinin artırılması, eksik malzeme ve teçhizatlarının tamamlanmasına yönelik çalışma başlatıldı. İl Jandarma Komutanlığı envanterine alınan kurtarma malzemelerinin kullanımı ve doğal afet olaylarına müdahale tekniklerinin öğretilmesi amacıyla, 13-17 Aralık tarihleri arasında, AFAD İl Müdürlüğü deprem eğitim alanında yapılan tatbikata, Bursa ve Kocaeli JAK timleri katıldı. Eğitimlerin son gününde tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatın amacı; yerel ve ulusal arama kurtarma planları doğrultusunda farklı ekiplerin, aynı ortamda aynı saha dilini kullanarak çalışması olarak açıklandı.

Senaryo gereği deprem haberini alan ekiplerin alana gelmesiyle başlayan tatbikatta, AFAD, JAK ve JÖAK ekip liderleri, ilk olarak koordinasyon TIRına geçerek personel, araç ve malzeme sayılarını AFAD yetkilisine bildirdi. Ekipler, daha sonra arama kurtarma çalışmalarına başlamak için enkazda gaz kaçağı olup olmadığını kontrol etti, ardından da arama kurtarma çalışmalarına başladı.

JAK ekipleri enkazda ilk olarak fiziki arama gerçekleştirdi. Herhangi bir ize ulaşamayan ekipler, daha sonra dedektör köpekler aracılığıyla çalışma yaptı. Köpekler tarafından yeri tespit edilen yaralı depremzedeler. Kuyu açma ve Galeri Açma metodları ve tripod ile gerçekleştirilen çalışma sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap