SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Bu illerde yollar ulaşıma kapandı! Okullar tatil edildi

Bu illerde yollar ulaşıma kapandı! Okullar tatil edildi

20 Aralık 2021 Pazartesi - 15:19




Bitlis’te 3 gündür aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle 75 köy yolu ulaşıma kapandı, bugün ve yarın eğitim-öğretime ara verildi. Bingöl'ün Karlıova ilçesi ile Elazığ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 46 köy yolu, ulaşıma kapandı. Karlıova'da eğitime 1 gün ara verildi.





Bitlis’te kar yağışı 3 gündür etkili olurken, kent merkezinde kar kalınlığı 40 santimetre, yüksek kesimlerde 60 santimetreye ulaştı. Aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle 75 köy yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekiplerinin yolları açma çalışmaları sürüyor. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, Bitlis ve ilçelerinde 10 ayrı şantiye 75 personel ve 50 iş makinesi ile yıl boyu karla mücadele çalışmalarını sürdüreceklerini, kapanan köy yollarını en kısa sürede yeniden ulaşıma açacaklarını söyledi. 


 

Valilik tarafından da kent merkezinde okulların 2 gün tatil edildiği belirtilerek, şöyle denildi:

"İlimizdeki olumsuz hava koşulları nedeniyle merkez ilçemize bağlı resmi ve özel bütün eğitim kurumlarımızda 20.12.2021 Pazartesi öğleden sonra ve 21.12.2021 Salı günü eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 20.12.2021 Pazartesi öğleden sonra ve 21.12.2021 Salı günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir"




Meteoroloji yetkilileri kar yağışının aralıklarla yarına kadar devam edeceğini bildirdi. 

Elazığ ve Bingöl Karlıova'da 46 köy yolu kapandı, eğitime 1 gün ara verildi

Bingöl'ün Karlıova ilçesi ile Elazığ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 46 köy yolu, ulaşıma kapandı. Karlıova'da eğitime 1 gün ara verildi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 25, Elazığ'da da 21 köy yolu, ulaşıma kapandı. Yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 70 santimetreye ulaştığı Karlıova'da eğitime 1 gün ara verildi. Karayolları Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve belediyelere bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı yolların yeniden açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, Erzurum-Bingöl kara yolunun kapanmaması için vardiyalı olarak sabah saatlerine kadar çalışmalarını sürdürdü. 

'Açılan yol tekrar kapanıyor'


Karlıova'da kar yağışının bu kış çok fazla olduğunu belirten bölge halkından Behçet Bingöl, "5-6 gündür kar yağışı devam ediyor. Son 7 yıldır böyle bereket görmedik. Karlıova'ya yakışan bir kar var. Açılan yol tekrar kapanıyor" dedi.

Kenan Harmancı ise "Bizim için kar iyidir ve berekettir. Geçen seneye göre bu yıl fazla kar yağdı" diye konuştu.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap