SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Bir mucize daha gerçekleşiyor, körlüğün ilacı bir kuşun gözyaşında

Bir mucize daha gerçekleşiyor, körlüğün ilacı bir kuşun gözyaşında

14 Ağustos 2020 Cuma - 12:31




Yağmur ormanlarında yaşayan kuşlar ve sürüngenler üzerinde yapılan bir araştırma bu canlıların gözyaşlarının insanlarınkine benzediği ortaya koydu. Araştırmanın yürütücülerinden Arianne Oria bu tespit sayesinde göz hastalıklarına alternatif tedavi yöntemleri geliştirilebileceğini aktardı.





Amazon yağmur ormanlarında yaşayan kuşlar ve sürüngenler üzerine yapılan bir araştırma ilgi çekici sonuçlar ortaya koydu. Frontiers in Veterinary Science dergisinde yayımlanan araştırmaya göre kuşlar ve sürüngenlerin gözyaşının insanların gözyaşıyla benzerlik gösteriyor.

Daha önceki araştırmalarda köpekler ve atlar gibi memelilerin gözyaşlarının insanlarınkine benzediği belirtilmişti. Ancak yeni araştırmaya göre kuşların ve sürüngenlerin gözyaşları insanlarınki kadar elektrolit içerdiği tespit edildi.

Araştırmanın yürütücülerinden Arianne Oria, "Türler görme yetisine ihtiyaç duyuyor bu nedenle hasta canlıları tedavi edebilmek için sağlıklı olanları anlamamız önemli" dedi.




Oria bu tespit sayesinde göz hastalıklarına alternatif tedavi yöntemleri geliştirilebileceğini aktardı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap