SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Bir köy daha karantinaya alındı

Bir köy daha karantinaya alındı

04 Ağustos 2020 Salı - 15:13




Karaman Valiliği, bir köyün koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındığını duyurdu.





Karaman Valiliği, Karaman Merkez ilçesine bağlı Kalaba köyünde karantina kararı alındığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, köyde bazı yurttaşlarda koronavirüse rastlandığı söylendir. Temas sayısının fazla olması sebebiyle karantina kararı alındığı belirtildi. Karantina ikinci bir karara kadar devam edecek.

Yapılan açıklama:

"Karaman İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun 03.08.2020 tarihli ve 67 Numaralı Kararı 

Karaman İl Hıfzıssıhha Kurulu 03.08.2020 Salı günü Vali Mehmet Alpaslan IŞIK Başkanlığında olağanüstü toplanmış olup, aşağıda belirtilen kararların alınması uygun görülmüştür. 

1-İlimiz merkez Kalaba Köyünde bazı vatandaşlarımızda Koronavirüs (Covid-19) vakalarının görülmesi ve temaslı sayısının fazla olması nedeniyle, salgınının yayılarak  vatandaşlarımızın sağlığını tehdit etmesini engellemek amacıyla;

Kalaba köyünün 04.08.2020 Salı Günü saat: 07:00 ‘ den itibaren ikinci bir karara kadar karantina altına alınmasına,


Karantina altına alınan Kalaba  köyüne giriş ve çıkışların yasaklanmasına,

2- Yukarıda belirtilen söz konusu tedbirlere ve kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. ve Kabahatler Kanununun 32. maddesi gereğince idari para cezası uygulanmasına, konusu suç teşkil eden davranışlarda ise Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına;

Oy birliği ile karar verilmiştir."
 

 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap