SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Bakan Akar TCG Gür denizaltısını ziyaret etti

Bakan Akar TCG Gür denizaltısını ziyaret etti

20 Şubat 2021 Cumartesi - 15:35




Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi ile Ege ve Akdenizde birçok önemli görevi yerine getiren TCG Gür denizaltısında inceleme ve denetlemelerde bulundu.





Bakan Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile birlikte 2’nci Korvet Filotillası Komodorluğu sancak tevcih töreninden sonra Foça Deniz Üs Komutanlığında ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Akar, tüm Akdenizde milli ve NATO görevlerini başarıyla yerine getiren TCG Gür denizaltısında inceleme ve denetlemelerde bulundu. Denizaltıya gelişinde geleneklere uygun olarak ’silistre’ çalınarak karşılanan Bakan Akar, denizaltıya girdikten sonra personeli, "Denizaltı ailesi; nasılsınız" diyerek selamladı.

Bakan Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın en etkin ve caydırıcı unsurları arasında yer alan TCG Gür denizaltısında gemi komutanı ve personelden gemi ve görevleri hakkında bilgi aldı. Denizaltının daha önceki harekat görevlerinden birini 38 gün denizin altında, günışığı görmeden başarıyla tamamladığı bilgisini alan Bakan Akar, zorlu koşullarda görev yapan personeli kutladı. Bakan Akar, 50den fazla personelin görev aldığı 62 metre uzunluğundaki 1400 tonluk denizaltıda silah, sistem ve cihazların imkƒn ve kabiliyetleri hakkında bilgi aldı. Bakan Akar, denizaltı periskobunu da bizzat denedi.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap